Breaking news

Robert Turcescu nu va fi cercetat penal de către Parchetul General pentru că a spus că e spion

loading...

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a anunțat joi că instituția pe care o conduce nu s-a sesizat din oficiu în cazul dezvăluirilor lui Robert Turcescu, cum că ar fi fost ofițer acoperit al Armatei, pe motiv că acest lucru nu constituie infracțiune.

robert turcescu - dosar penalRobert Turcescu scapă de dosarul penal ca urmare a faptului că s-a deconspirat. Procurorul General spune că mărturisirea lui Robert Turcescu nu constituie infracțiune.

În ceea ce privește decizia privind afirmațiile jurnalistului, aceea am luat-o. Nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracțiuni“, a afirmat Nițu, la sosirea la CSM.

Referitor la sesizarea parlamentarilor Ilie Năstase și Mădălin Voicu privindu-l pe Robert Turcescu, depusă la Parchetul General pe 26 septembrie, Tiberiu Nițu a spus că: O decizie față de sesizarea dumnealor nu e de luat pentru că dumnealor nu mi-au cerut nimic. M-au sesizat și m-au rugat să am grijă să veghez ca siguranța națională să fie apărată și să analizez situația creată în urma declarațiilor jurnalistului. Deci, nu au făcut plângere împotriva cuiva, nu au sesizat cu privire la săvârșirea unor infracțiuni. Pur și simplu, în calitate de parlamentari, probabil cu spirit civic, mi-au solicitat să verific și să apăr securitatea națională. (…) Nu am ce decizie să iau.

Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul personal în data de 21 septembrie, că ar fi fost ofițer acoperit al Armatei. Ca mai apoi, câteva ore mai târziu a confirmat informația, în direct la B1 TV, la emisiunea Actualitatea Românească.

”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de organele de anchetă şi de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale. Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”, a declarat Robert Turcescu la B 1 TV.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata