Breaking news

Robert Cazanciuc, propus de Victor Ponta la Ministerul Justiției

loading...

Robert Cazanciuc, secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, a fost propus joi, de premierul Victor Ponta, în funcția de Ministru al Justiției.

robert cazanciuc - ministerul justitieiPonta i-a anunţat, joi, pe membrii Consiliului Superior al Magistraturii că îl propune pe Robert Cazanciuc, în funcţia de ministru al Justiţiei.

Semnarea decretului de propunere în funcția de Ministru la Justiție se va face imediat ce va fi emis decretul de eliberare din magistratură a lui Robert Cazanciuc, pentru a nu nicio problemă de incompatibilitate.

Victor Ponta a declarat că l-a informat în cursul dimineţii pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu propunerea ca Robert Cazanciuc să preia funcţia de ministru al Justiţiei.

Plenul CSM a luat act în ședința d ejoi, de demisia lui din funcţia de procuror a lui Robert Cazanciuc.

Victor Ponta a spus că a participat la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a fost legal constituită, şi a votat toate punctele de pe ordinea de zi.

Ponta a precizat că această cerere va fi trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, după care va face propunerea de numire a lui Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.

O altă variantă luată în calcul de Ponta pentru Ministerul Justiției a fost Horia Georgescu, actualul șef al ANI, însă PNL s-a opus acestei propuneri.

Robert Cazanciuc îi va succeda astfel la Justiției, lui Victor Ponta care asigură în prezent interimatul după ce Mona Pivniceru și-a dat demisia pentru că a fost votată de senat, judecător la CCR.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata