Breaking news

Revoluție la București! 20.000 de oameni alături de Antena 3, scandând “Jos Băsescu!”

loading...

Aproximativ 5.000 de persoane demonstrează în sprijinul postului de televiziune Antena 3 și împotriva lui Traian Băsescu, în zona Cotroceni.

protest-antena3

UPDATE 18.15: Un grup de câteva persoane l-a huiduit pe Mihai Gâdea când acesta părăsea mulțimea. Grupul format din două persoane, o femeie și un bărbat. Spiritele s-au încins. Se scandează “Fără violență!” Ceilalți protestatari au înconjurat persoanele care l-au huiduit pe jurnalist, iar acum au loc schimburi de cuvinte furioase.

UPDATE 18.08: Mihai Gâdea a declarat în exclusivitate pentru ExclusivNEWS.ro că este impresionat de numarul mare de persoane prezente la plimbarea de la Cotroceni și că nu se astepta la acest lucru. Scopul acestei manifertări este oprirea abuzurilor DNA și ale justiției la adresa Antena 3, a mai spus Mihai Gâdea. Acesta este îmbrățișat de oameni, este felicitat, i se cer autografe și primește încurajări.

UPDATE 18.00: În apropierea porții principale a Palatului Cotroceni o bătrână are lipit pe piept tricolorul României și o hârtie pe care scrie “Antena 3 e aici!”

UPDATE 17.55: Palatul Cotroceni este înconjurat în totalitate de coloane de “plimbăreți” veniți să susțină Antena 3. Jurnalistii B1 TV și Realitatea TV și-au scos bureții de pe microfoane pentru a nu fi recunoscuți de oameni. Protestatarii au vuvuzele, portavoci și steaguri și pancarte pe care scrie “Antena 3 e aici!” Se scandează “Băsescu la celulă, Udrea pe centură!”, “Ieși afară javră ordinară”. Poarta principală a Palatului Cotroceni este păzită de peste 30 de jandarmi, pentru a împiedica protestatarii să pătrundă în curtea Palatului.

UPDATE 17.45: Peste 20.000 de oameni au ajuns în zona Cotroceni. În jurul Palatului Cotroceni se circulă doar pe jos, iar circulația a fost blocată. Oamenii vin spre Cotroceni din toate direcțiile.

ORA 17.00: Pentru prima dată în România, peste 5.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a fi solidari cu un post de televiziune: Antena 3. Marșul de protest a pornit din inițiativa omului de televiziune Mircea Badea, care vineri seara a anunțat că duminică la ora 17.oo se va plimba în jurul Palatului Cotroceni pentru a protesta față de decizia Curții de Apel București de a confisca sediul televiziunii Antena 3.

La ora 17.00, în zona Palatului Cotroceni se adunaseră deja peste 5.000 de oameni care scandau lozinci împotriva lui Traian Băsescu și își manifestau sprijinul față de postul de televiziune Antena 3.

Un număr impresionant de jandarmi a fost a fost mobilizat în zonă, pentru a preveni violențele.

Protestatarii se plimbă în jurul Palatului Cotroceni și scandează: “Antena 3 e aici! Antena 3 e aici! Antena 3 e aici!“, “Băsescu la pușcărie!“.

La marș participă toate vedetele postului Antena 3. La fața locului sunt jurnaliști ai tuturor televiziunilor naționale și jurnaliști independenți.

Traficul este blocat în zonă. Mijloacele de transport sunt trase pe dreapta din cauza blocajului în trafic. Toate autobuzele RATB care ajung în zonă sunt ticsite de oameni, care vor să participe la protest.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata