Breaking news

Revin ninsorile în toată țara!

loading...

Meteorologii anunță că iarna își reintră în drepturi începând de astăzi, în apoape toată țara fiind semnalate fenomene meteorologice specifice iernii. De astăzi intră în vigoare noul cod portocaliu de ninsori abondente asociate cu viscolirea și troienirea zăpezii.

superstock-3089-113Adiminstrația Națională de Meteorologie a transmis asăzi o nouă atenționare meteo de cod portocaliu în următoarele județe:

În intervalul 07 februarie, ora 06.00 – 08 februarie, ora 06.00, în județele Giurgiu, Cãlãrași, Ialomița, Buzãu, Brãila, Galați și Ilfov (inclusiv în municipiul București) va fi viscol puternic, determinând diminuarea semnificativã a vizibilitãții și troienirea zãpezii.

În intervalul 06 februarie, ora 18.00 – 07 februarie, ora 18.00 în județele Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent, iar stratul de zãpadã ce se va depune va depși 30 – 40 cm.

Codul galben valabil în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei

În intervalul menționat, vremea se va înrãutãți treptat, la început în Banat și Oltenia, apoi în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În aceste regiuni va ninge viscolit, vântul atingând viteze de pânã la 75 – 80 km/h; local ninsorile vor fi abundente, astfel cã stratul de zãpadã nou depus va fi consistent. Ninsori viscolite vor fi și în Carpații Meridionali și de Curburã, unde rafalele de vânt vor depãși 100 km/h.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata