Breaking news

Reuniune istorică la Alba Iulia. Flacăra Unirii se aprinde în Anul Centenar în oraşul Marii Uniri

loading...

Reuniune istorică la Alba Iulia. Reprezentanți din peste 1000 de localități din România și Republica Moldova vor reedita pe 1 iulie Marea Adunare de la 1918. Ulterior, delegațiile vor aprinde Flacăra Unirii în fața Catedralei din Alba Iulia și vor porni în mars, pe jos, spre Chișinău.

Toți cei care au obiectivul comun al Unirii României cu Republica Moldova vin pe 1 iulie la Alba. Reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, ai societății civile, artiști și profesioniști din toate domeniile vor aprinde Flacăra Unirii, pe care o vom purta în ștafetă, peste 1300 de kilometri, din Cetatea Unirii de la 1918 în orașul Reunirii, Chișinău”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Flacăra Unirii va fi purtată în Marșul Centenar timp de două luni, pe parcursul a 11 etape a câte cinci zile, prin locuri semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial. Cei care doresc să participe la manifestație își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – nicucapcelea@gmail.com.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata