Breaking news

Remus Văsuţ, arădeanul care fabrica bombe în casa bunicii, a fost arestat preventiv

loading...

Remus Văsuţ, arădeanul de doar 20 de ani care a fost prins de DIICOT în timp ce fabrica bombe artizanale în casa bunicii, a fost arestat preventiv pentru terorism.

remus vasutCurtea de Apel Timișoara a decis sâmbătă noapte, arestare preventivă a lui Remus Văsuț, pentru 29 de zile sub acuzația de fapte de terorism. Tânărul a fost reţinut de procurori pentru că fabrica bombe pentru bani, iar dorinţa sa era de a-şi cumpăra un pistol.

Remus Văsuţ a creat dispozitive în casa bunicii, cu care ar fi putut să arunce în aer trei locuinţe deodată, spun anchetatorii. Arădeanul a spus anchetatorilor că s-a apucat de treabă după ce a descoperit pe internet un manual de terorism, de unde a învăţat pas cu pas ce să facă pentru a obţine o bombă artizanală!

Tânărul, pasionat de arme şi motociclete, era fan al lui Adolf Hitler.  Anchetatorii susţin că el creştea câini agresivi pentru a face rost de bani, cu care îşi cumpăra elementele necesare construirii acestor bombe artizanale.

Pe Remus Văsuţ nu-l interesa unde urmau să ajungă dispozitivele create de el, spun procurorii. A fost prins cu ajutorul unui poliţist sub acoperire, chiar în momentul tranzacţiei. Era filat de anchetatori de patru luni.

Bunica sa, însă, n-a avut nici cea mai mică bănuială despre ce făcea nepotul său. Femeia susţine că nepotul ei fabrica artificii.

Avocatul bărbatului susţine însă că bombele descoperite de anchetatori în casa lui nu erau periculoase. Erau doar nişte petarde artizanale, a căror fabricare reprezenta doar un hobby.

Tânărul este acum anchetat pentru fabricarea ilegală a unor materiale explozibile, faptă asimilată terorismului și riscă ani grei de pușcărie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata