Breaking news

Remus Truică, sub control judiciar și cu sechestru pe avere pentru credite ilegale de la BRD

loading...

Remus Truică a fost pus sub control judiciar, marți, în dosarul în care este urmărit penal pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Procurorii DIICOT au instituit și sechestru asigurator pe averea omului de afaceri.

remus truica - brdÎn timp ce Remus Truică susține că a luat legal creditele de la BRD, procurorii DIICOT îl acuză pe afacerist de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, instigare la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Omul de afaceri Remus Truică a spus că doreşte să clarifice această situaţie, astfel că va reveni la DIICOT, arătând că nu înţelege acuzaţiile, întrucât creditul pe care l-a luat a fost legal.

Întrebat dacă s-a pus sechestru asigurător pe bunuri mobile sau imobile ale lui Truică, avocatul Bogdan Cimbru a spus că s-a luat această măsură, fiind puse sub sechestru bunuri imobile până la concurenţa sumei considerate prejudiciu în dosar. Avocatul nu a dorit să precizece despre câte imobile este vorba sau care este prejudiciul reţinut în sarcina clientului său.

Surse judiciare au declarat că sechestrul a fost instituit de procurori pe terenuri şi imobile, inclusiv pe casa de la Snagov a omului de afaceri, precum şi pe conturi bancare din România şi din străinătate, în cazul conturilor din străinătate fiind formate comisii rogatorii pentru luarea măsurilor cerute de procurori.

La DIICOT au fost audiaţi, marţi, şi Gabriela Gavrilescu, membru în Comitetul de Credit din Centrala BRD-Group Societe Generale la data presupuselor fapte şi Lucian Cojocaru, director comercial al reţelei BRD în perioada 2009-2010.

Lui Lucian Cojocaru i s-a adus la cunoştinţă că ar fi fost începută urmărirea penală pe numele său pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

Gabriela Gavrilescu este urmărită penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

Alexandru Claudiu Cercel-Duca, membru în Comitetul de Creditdin Centrala BRD-Group Societe Generale la data presupuselor fapte, a fost anunţat de procurori că este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar au fost audiaţi, vineri, Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu. Adrian Sârbu, cercetat în arest preventiv într-un alt dosar, şi Sorin Roşca Stănescu, aflat în Penitenciarul Jilava, unde execută pedeapsa primită în dosarul Rompetrol, sunt în atenţia anchetatorilor pentru contractarea de credite în valoare de câteva milioane de euro de la BRD, în urmă cu mai mulţi ani.

În dosarul de la DIICOT a fost în atenţia anchetatorilor şi Elena Udrea, pentru un credit de aproximativ trei milioane de euro pe care l-a luat de la BRD în urmă cu mai mulţi ani. În cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa în 4 martie şi a trimis dosarul la DNA, care continuă cercetările.

Procurorii DIICOT au început, în octombrie 2014, urmărirea penală in rem în această cauză, având suspiciuni că, la sfârşitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD – Group Societe Generale a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne cât şi cele emise de Banca Naţională a României, unor persoane fizice şi societăţi comerciale. Astfel ar fi fost acordate ilegal credite, fiind cauzat un prejudiciu de 43,5 milioane de euro în dauna BRD – Group Societe Generale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata