Breaking news

Remus Pricopie: Decizia de a reforma manualele rămâne fermă, iar calendarul stabilit va fi respectat

loading...

Ministerul Educației spune că va continua procedura de introducere a manualelor digitale în școlile românești și că programul de reformă este ferm și se derulează potrivit calendarului.

carte digitalaDeși mai mulți editori de manuale școlare spun că introducerea manualelor digitale în școlile românești nu se poate realiza prea curând, Ministrul Pricopie spune că totul se derulează conform planului.

Decizia Ministerului Educaţiei Naţionale de a realiza reforma manualelor rămâne fermă, iar calendarul stabilit în urma dialogului social, dialog la care au luat parte şi reprezentanţii editorilor, va fi respectat. Reforma manualelor este parte a procesului de modernizare a sistemului de învăţământ românesc şi presupune atât actualizarea conţinutului, în conformitate cu planul-cadru de învăţământ, cât şi introducerea alternativei manualelor digitale. Aceste schimbări, ignorate în ultimii ani, deşi au fost solicitate insistent atât de profesori, cât şi de părinţi şi elevi, vor fi realizate gradual ţinându-se cont de resursele disponibile şi de nevoia de a asigura predictibilitate politicilor educaţionale”, a declarat Ministrul Remus Pricopie.

Ministrul spune că: în perioada mai-iulie, am lansat în dezbatere publică Metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I şi a II-a. La momentul respectiv am înţeles opoziţia unora dintre editori, care au reclamat faptul că nu au timp să tipărească noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis să prelungim cu 6 luni perioada până la care să fie gata manualele. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis să prelungim cu 6 luni perioada până la care să fie gata manualele. În acest moment, suntem în calendarul stabilit, urmând ca până la 1 septembrie să se redacteze forma finală a metodologiei, formă care va integra şi observaţiile venite din partea partenerilor de dialog social. Prin urmare, nu există nici o întârziere faţă de cele stabilite anterior.

Ministerul Educaţiei Naţionale spune că procesul de digitalizare nu îl face singur, ci împreună cu profesorii, cu părinţii şi cu elevii.

Ministrul Pricopie a ținut să precizeze faptul că: Lipsa voinţei, blocajele politice şi uneori interesele financiare ale unor actori implicaţi în proces nu au permis până acum o modernizare a manualelor. Lucrurile însă se vor schimba. Educaţia nu poate sta în loc din motive ce nu au nici o legătură cu interesele elevilor, ale şcolii şi ale societăţii în ansamblul său.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata