Breaking news

Relu Fenechiu, atac la Băsescu: președintele a pus-o pe Koveși să mă ancheteze

loading...

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu îl acuză pe Traian Băsescu că în 2007 i-a trimis o hârtie procurorului general, Laura Codruța Koveși, prin care cerea să fie anchetat, ca urmare a unei reclamații unui bărbat.

fenechiu si basescuDupă ce marți seară, în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni, Băsescu l-a atacat pe Fenechiu, spunând că l-ar schimba din funcție rapid, ministrul a spus miercuri seară la Realitatea TV că președintele a cerut anchetarea lui.

Relu Fenechiu a prezentat miercuri seară, în cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, o petiţie trimisă la preşedinţie cu privire la cercetarea unor nereguli în care ar fi fost implicat liberalul, în 2007. Petiţia a fost transmisă ulterior de Administraţia Prezidenţială către Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat Fenechiu

Am o hârtie care o să vă fie foarte curioasă. E vorba despre o adresă făcută de la preşedinţia României în 2007 către Laura Codruţa Kovesi prin care se spune Laurei Codruţa Kovesi să aibă grijă de Relu Fenechiu”, a declarat Fenechiu.

Documentul prezentat de Fenechiu în emisiune est un aviz care însoţea o petiţie, a fost înregistrat cu numărul 983, în 2007, luna februarie, ziua 19.

Stimată doamnă Procuror General al României, supunem atenţiei dumneavoastră petiţia adresată preşedintelui României domnul Traian Băsescu cu rugămintea de a dispune verificarea şi analizarea actelor semnalate. Vă rugăm totodată să comunicaţi atât petentului cât şi Administraţiei Prezidenţiale modul în care a fost soluţionată petiţia”, precizează documentul, semnat de consilierul de stat Gabriel Cristian Pişcociu, în numele preşedintelui României.

Fenechiu a precizat că petentul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj la adresa lui.

În replică la aceste acuzații, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea, a precizat la Realitatea TV, că documentul trimis de Preşedinţie către Parchet, una dintre cele aprox 35.000 – 36-000 petiţii primite anual şi pe care Preşedinţia le transmite mai departe.

Relu Fenechiu este trimis în judecată în dosarul “Tranformatorul”, unde este acuzat de abuz în serviciu.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    chior infect !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata