Breaking news

Reîncepe sezonul construcţiilor. Eşti pregătit să faci faţă?

loading...

După o iarnă care şi-a arătat din plin colţii fioroşi, iată că vremea dă în mod clar semne de îmbunătăţire. Pentru oamenii de rând acest lucru este îmbucurător mai ales prin prisma sumelor aferente facturilor la întreţinere, în vreme ce pentru antreprenori îmbunătăţirea vremii reprezintă alinierea la start în vederea execuţiei de lucrări.

constructii case locuinteEste sezonul folosirii din ce în ce mai intense a unor pompe submersibile ape curate sau pentru ape murdare pentru evacuare, pentru că ulterior întreagă ţară să se transforme într-un adevărat şantier pentru cel puţin câteva luni de aici înainte.

Cu toate acestea însă, până la a ajunge să construim, ne vedem obligaţi să reparăm ceea ce capriciile iernii nemiloase a reuşit să deterioreze. În mod clar putem vedea cu toţii care sunt urmele lăsate. Încă ne confruntăm cu destul de multă zăpadă şi, acolo unde această nu mai este prezenţa în mod fizic, ea se regăseşte sub formă unor mari cantităţi de apă. Ce determina o astfel de modificare şi cum repara ceea ce a fost distrus de capriciile vremii?

Apă stătătoare ce se regăseşte prezenţa la nivelul elementelor de construcţii este urmare a topirii rapide a zăpezii. Din ce în ce mai mulţi administratori de clădiri s-au înarmat cu răbdare într-un maraton în căutarea celor mai bune produse pentru eliminarea apei în exces de pe suprafaţă acoperişurilor şi a teraselor. Ce anume caută ei? Cum pot ei să îndepărteze o cantitate mare de zăpadă topită, mascată de un atic de aproape jumătate de metru? Sau cum pot ei să stopeze refulările canalizărilor şi a beciurilor din cauza surplusului de apă pluvială? Răspunsul este unul cât se poate de simplu, precum principiul de funcţionare al echipamentelor pe care le vom menţiona în cele ce urmează.

Pentru evacuarea apelor pluviale strânse în interiorul unui perimetru delimitat de o terasă cu atic sau pentru evacuarea apei cu murdărie din beciuri şi canale, pot fi folosite cele mai bune pompe submersibile ape curate sau pompe submersibile cu tocator ape murdare, pe care le găsim disponibile pe site-ul www.centraleieftine.ro.

Ce sunt pompele submersibile pentru ape curate? Aceste echipamente sunt utilizate pentru evacuarea sau transportul cantităţilor de apă care nu au în componentă lor particule sau granule de murdărie, lăsând în final o suprafaţă fără pelicule de apă, aproape uscată. Faptul că aceste pompe pot fi amplasate sub apă sau la un anumit nivel al acesteia reprezintă un avantaj, deoarece riscul că acestea să se defecteze este practic inexistent. Apă poate fi evacuată în depline condiţii de siguranţă, fără a fi necesar să aşteptăm uscarea în timp a suprafeţei, datorată evaporării particulelor de apă.

De ce este importantă evacuarea apei de pe o terasă? Este important să facem acest lucru deoarece o hidroizolaţie, oricât de bună ar fi ea, rezistă în anumiţi parametri de siguranţă. Spre exemplu, dacă facem referire la membranele de bitum cu strat de nisip, cu aplicare la cald, prezente pe majoritatea clădirilor de până la Revoluţie, ei bine veţi observă că sub acestea pot fi întâlnite adevărate pungi de apă. Motivul constă în lipsa etanşeităţii în cazul lipirii cu flacăra sau în uzură în timp a hidroizolaţiei. Fără doar şi poate, pot există de-a lungul timpului şi o serie de zgârieri sau înţepări ale hidroizolaţiei, cauzate de nivelul de trafic generat peste această.

Poate că mulţi dintre noi ar fi tentaţi să spună că în ultima perioada există din ce în ce mai multe materiale pentru hidroizolare care să ajute suprafaţă să se usuce mai repede. Din păcate însă numai folosirea de pompe submersibile ape curate poate face asta. De ce? Pentru că, spre exemplu, o hidroizolaţie polimerică lichidă se va comportă că o membrană cauciucată care nu va permite apei să pătrundă în structura de beton, iar o membrană autoadeziva cu aplicare la rece va respectă acelaşi principiu. Niciuna însă nu va avea ramificaţii în scopul uscării suprafatelor, chiar şi în ipoteza în care acestea s-ar comportă foarte bine la acţiunea razelor ultraviolete. De aceea, folosirea de pompe submersibile ape curate reprezintă cea mai bună soluţie, în detrimentul uscării naturale, ce poate conduce la defecţiuni chiar mai grave decât stocarea efectivă a apei.

Pe acelaşi principiu se acţionează şi în cazul utilizării de pompe submersibile cu tocător ape murdare, special create pentru cazul elementelor de construcţie care stochează apă ce conţine şi alte particule de materiale. Odată cu topirea zăpezii şi cu apariţia ploilor de primăvară, vom constată numărul mare de subsoluri inundate ce vor avea nevoie de intervenţia specialiştilor dotaţi cu pompe submersibile cu tocător ape murdare. În acest fel pot fi eliminate deşeurile, pentru a putea menţine pe cât posibil canalizările în parametrii optimi de funcţionare.

Importantă acestor pompe submersibile ape curate sau pompe submersibile cu tocător ape murdare este de necontestat. Fie că locuieşti la bloc, sau într-un ansamblu rezidenţial, fiecare dintre aceste tipuri de locuinţe necesită, cel puţin o dată pe parcursul perioadei lor de existenţa intervenţia specializată a unui echipament de acest tip.

Dacă tot avem unde verde la construcţii şi reabilitări, cel puţin judecând prin prisma verii, ar fi păcat să nu profităm de beneficiile unor tehnologii performanţe, care ne pot înjumătăţi timpul de lucru şi consumurile, lăsând aproape neatinse investiţiile financiare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata