Breaking news

Regele Mihai obligat de stat să suporte cheltuielile Palatului Elisabeta

loading...

Cheltuielile de administrare a Palatului Elisabeta vor fi suportate de către Casa Regală a Regelui Mihai, conform deciziei Guvernului.

elisabeta1_1Regia Patrimoniului de Stat a solicitat Guvernului să aprobe prin hotărâre de guvern ca Regele Mihai să suporte integral cheltuielile de adminsitrare ale Palatului Elisabeta, acoperite până în prezent de stat, invocând faptul că nu mai dispune de suficienţi bani pentru întreţinerea imobilului.

Instituţia va argumenta că veniturile proprii au scăzut substanţial după ce activitatea de producere de paşapoarte electronice a fost preluată de Imprimeria Naţională şi va explica astfel fostului suveran că, dată fiind şi situaţia economică dificilă din prezent, nu mai dispune de banii necesari unei bune administrări a palatului.

În acest an, cheltuielile de întreţinere a palatului vor fi de peste 750,000 lei , mai mari decât în 2009 din cauza creşterii tarifelor la utilităţi, iar instituţia nu mai dispune de banii necesari administrării imobilului”, au arătat sursele citate.

Palatul Elisabeta, aflat pe Şoseaua Kiseleff, are o suprafaţă construită totală de 1.645 metri pătraţi şi un teren aferent de 12.977 metri pătraţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata