Breaking news

Regele Mihai I l-a exclus pe Prințul Nicolae din Familia Regală și i-a retras titlul de “Principe al României”

loading...
0 37

Lovitură de teatru în Familia Regală a României. Regele Mihai I a luat o decizie dură și fără precedent la adresa nepotului său, Nicolae. Suveranul l-a exclus pe Principele Nicolae de la succesiunea la tron și i-a retras titlul de ”Principe al României”.

regele mihai I - principele nicolaeRegele Mihai I își mazilește nepotul și îl dă afară din Casa Regală. Anunțul a fost făcut de Casa Regală prin intermediul unei scrisori oficiale.

„În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi. În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți. Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat. Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele”, se arată în comunicatul de presă al Casei Regale a României.

Ordinea de Succesiune la Tron şi la Şefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor şi a descendenţilor lor.

În prezent, succesiunea la Tronul României este următoarea:
1. ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României
2. ASR Principesa Elena a României
3. Elisabeta Karina de României
4. ASR Principesa Sofia a României
5. Elisabeta Maria Biarneix
6. ASR Principesa Maria a României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata