Breaking news

Regele Mihai i-a retras lui Sorin Oprescu, Ordinul Coroana României

loading...

Sorin Oprescu primește o nouă lovitură, la o zi după ce a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pentru luare de mită. Regele Mihai i-a retras primarului, Ordinul Coroana României, în grad de Ofiţer.

regele mihai - sorin oprescuPentru prima oară Majestatea Sa, Regele Mihai I al României recurge la un gest extrem. A retras distincția regală acordată Primarului Sorin Oprescu.

Astăzi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu. Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011. Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin”, se arată în comunicatul oficial al Casei Regale a României.

Decizia Regelui Mihai I vine la o zi după ce Tribunalul București a emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele primarului general.

Sorin Oprescu mai este și Cavaler al Ordinului Naţional din Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distinctie a statului francez.

În 2010, Traian Băsescu i-a acordat Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

În acelaşi an, Oprescu a mai primit ”Steaua Solidarităţii Italiene” din partea Preşedinţiei Italiei.

În 2011, Sorin Oprescu a fost distins cu Crucea Mitropoliei Basarabiei.

Sorin Oprescu urmează să fie înlocuit la Primaria Capitalei de unul din cei doi viceprimari, Cornel Pipetea de la PNL sau Dan Darabonţ de la PSD. Potrivit legii, instanţa trebuie să înştiinţeze prefectul Bucureştiului de arestarea primarului, pentru ca acesta să îl suspende din funcţie.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata