Breaking news

Regele Mihai I al României câștigă lunar 22,000 euro

loading...

Potrivit ultimelor declarații ale directorului Casei Regale a României, Ion Tucă, Regele Mihai I, incasează lunar venituri de peste 22,000 euro.

universitatea de stiinte agricole regele mihai I timisoaraPensia regelui nu e ieșită din tiparele normale ale oricui pensionar, valoarei ei fiind doar de 1000 de lei. Pe lângă acestă sumă acesta mai incasează venituri din chiriile proprietăților pe care le deține dar și din indemnizaţia de fost şef de stat şi din cea de membru al Academiei Române.

Cea mai mare sumă provine de la Castelele Peleş şi Pelişor, pe care Casa Regală le închiriază Muzeului Peleş şi Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro pe lună. Pe acelaşi domeniu funcţionează Vila Economat, care aduce un venit de 2.500 de euro/ lună.

Directorul Casei Regale a precizat însă că aceste sume sunt impozabile, iar din ele Casa Regală trebuie să întreţină inclusiv proprietăţile pe care le are în folosinţă, dar nu îi aparţin, precum Palatul Elisabeta din Bucureşti. Numai întreţinerea acestuia costă în jur de 5.000 de euro pe lună.

Pe lângă pensia de 1.000 de lei, Regele Mihai mai primește o indemnizaţie de fost şef de stat de 4.000 de lei şi una de membru al Academiei Române, în valoare de 2.000 de lei.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Smecher !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata