Breaking news

Referendum pentru soarta maidanezilor, organizat pe 6 octombrie în București

loading...

Soarta maidanezilor va fi decisă, prin referendum, pe 6 octombrie de bucureșteni. Așa a decis vineri, Consiliul General al Municipiului București.

referendum maidaneziLa solicitarea primarului General, Sorin Oprescu, Consiliul General a decis în ședința de vineri, ca pe 6 octombrie să se organizeze un referendum local în București pentru ca populația să decidă soarta câinilor de pe străzi.

Bucureştenii ar urma să răspundă cu DA sau NU la întrebarea “Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege?

La finalul ședinței Consiliului General, Opresc a spus că: voi face exact ce vor spune bucureștenii. Hai să răspundă poporul la întrebarea asta, că nu ne apucăm ca nebunii să eutanasiem , până atunci respectăm legea.

Întrebat de un reporter, ce va face dacă săptămâna viitoare, Parlamentul României votează legea eutanasierii, Oprescu a spus că în acest caz va consulta din nou Consiliul General cu privire la necesitatea organizării referendumului.

Pentru ca referendumul să fie valid, la vot trebuie să iasă 50%+1 din numărul bucureștenilor cu drept de vot.

Toată distracția cu referendumul costă 1,5 milioane de euro. Iar referendumul este pur consultativ neputând să aibă putere de lege națională și nu va putea împuternici primăria generală să omoare câinii, dacă asta decide populația.

Crin Antonescu și Victor Ponta au criticat referendumul lui Opresc, pe care-l consideră nejustifiat în condițiile în care, de luni, Parlamentul ia în discuție legea privind reglementarea animalelor fără stăpân.

Toată tevatura cu referendumul pentru eutanasierea maidanezilor a pornit, după ce luni, Ionuț Anghel, un copil în vârstă de patru anișori, a fost sfârtecat de o haită de maidanezi, la marginea Parcului Tei din Sectorul 2 al Capitalei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata