Breaking news

Referendum la Pungești privind exploatarea gazelor de șist din localitate de către Chevron

loading...

Consiliul Local din comuna Pungești a decis joi să se organizeze un referendum pentru ca populația să decidă dacă este de acord cu exploatarea gazelor de șist.

referendum la pungestiProtestele localnicilor din Pungești județul Vaslui încep să dea roade.  Chevron își suspendă activitatea din comună iar consiliul local organizează referendum.

După patru zile de proteste și încăierări cu jandarmii, localnicii pot răsufla ușurați. Consiliul local din Pungeşti a votat împotriva explorării gazelor de şist, iar mai mulți consilieri au propus organizarea unui referendum pentru ca populaţia să decidă dacă vor exploatarea.

Tot joi, reprezentanţii Chevron au remis un comunicat de presă în care anunță suspendarea activității la Pungești.

Chevron poate confirma astăzi (n.r. – joi) suspendarea activităţii în Siliştea, comuna Pungeşti. Prioritatea este să desfăşurăm activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea”, se arată în comunicatul de presă al Chevron.

Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea şi 950 metri de satul Pungeşti. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata