Breaking news

Record absolult: timișorean arestat ilegal 626 zile

loading...

Pentru că a fost arestat pe nedrept, timișoreanul Iacob Schein, de 37 de ani dă statul în judecată la CEDO și cere despăgubiri de un milion de euro, informează adevărul.ro.

iacobscheinTimişoreanul Iacob Schein a fost arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Timiş în primăvara anului 2008, fiind acuzat de trafic de persoane de către procurorii DIICOT.

În luna mai a anului 2008, după ce a debudat procesul lui Schein, judecătorii timişoreni de la Curtea de Apel Timişoara au menţinut arestarea lui Iacob Schein, dar la un moment dat aceasta expirase. Ulterior, judecătorii au prelungit ilegal starea de arest preventiv în mod ilegal, deşi acesta a expirat.

Avocaţii lui Schein au încercat în zadar să îi convingă apoi pe magistraţi că au greşit şi că îl ţin ilegal pe bărbat după gratii.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în luna mai prin sentinţă definitivă că Schein are dreptate şi că a făcut degeaba 629 de zile de închisoare, din cauza unei erori a judecătorilor.

„Judecătorii de la Curtea Supremă au dispus ca Schein să fie eliberat. Am făcut o plângere la CEDO şi am cerut un milion de euro despăgubiri pentru această eroare”, a declarat avocatul lui Schein.

Schein rămâne totuşi după gratii, pentru că în 2008, în timp ce era deja după gratii şi judecătorii îi prelungeau ilegal mandatul de arestare, el a încercat să dea şpagă în încercarea sa disperată de a strămuta procesul său de trafic de persoane din Timişoara, la o altă instanţă de judecată din ţară și să scăpe de magistraţii care l-au nedreptăţit.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata