Breaking news

Realitatea TV acuză Guvernul Ponta că vrea să închidă televiziunea de știri

loading...

Guvernul Ponta este acuzat de postul de știri, Realitatea TV, că a introdus un articol în legea insolvenței, prin care dorește închiderea televiziunii.

realitatea tv - victor pontaPotrivit prevederilor noului cod al insolvenței, instituțiile mass-media aflate în procedură de insolvență, își pierd licența audiovizuală.

În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului nr.504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizională, în sensul Legii audiovizualului nr.504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului” se spune în respectivul articol.

Întrucât singura televiziune aflată în procedură de insolvență este Realitatea TV, se pare că acel articol din lege adoptat prin ordonanță de urgență în Guvern pare a fi cu dedicație pentru trustul Realitatea Media.

Actul normativ nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, iar încercările noastre de a afla detalii sau forma finală a acestuia au fost sortite eşecului. Noul Cod al Insolvenţei este secret pentru presă. Victor Ponta nu ştie dacă Codul insolvenţei se aplică retroactiv”, precizează Realitatea TV.

Întrebat dacă noul cod al insolvenţei se aplică retroactiv, Victor Ponta a răspuns joi seară: Sincer nu sunt un practician în insolvenţă. Dacă mă întrebaţi ca jurist, regulile de procedură se aplică imediat. Dispoziţiile de fond se aplică pentru situaţiile viitoare. Vă vorbesc despre regulile de la procedura penală, nu ştiu cum e la insolvenţă. Regulile de procedură sunt de aplicabilitate imediată.
Aş vrea să îmi plătiţi taxele, recunosc„, a mai spus Ponta, adresându-se reporterului Realitatea TV, Claudiu Popa.

Cozmin Guşă, acționar Realitatea TV, spune că: Ponta vrea să falimenteze Realitatea TV şi să-l apere pe Sebastian Ghiţă.

Mircea Diaconu, membru PNL, spune că această lege este o formă de terorism legislativ: Ca să poţi lua taxele, trebuie să-i laşi în viaţă. Impactul de imagine este imens, nu înţeleg acest gest disperat. Faptul că domnul Muraru nu vă poate răspunde, înseamnă ceva. Efectul este cumplit. Cred că e o greşeală de traseu, o mână rău-intenţionată. Este o formă de terorism legislativ, este ca şi cum ai pune o bombă.

Andrei Marga este tranșant și spune că: Cine închide presa, închide democraţia. E o măsură total neinspirată. Nu ştiu cine dă astfel de sugestii.

Cornel Nistorescu spune că: Victor Ponta urăşte presa. Aplică aceeaşi politică pe care a aplicat-o Băsescu şi Blejnar cu presa. Două personaje importante în politică au dorinţa de a astupa gura presei. Poate ar fi mai folositor să închidă Realitatea o săptămână şi să cadă Guvernul Ponta. E guvernul cu cea mai slabă încasare din ultimii 20 de ani. Acest guvern plăteşte salariile din împrumuturi internaţionale. Guvernul Ponta e o echipă de impostori, care numai din tupeu şi agresivitate se hrăneşte.

Articolul introdus în noul Codul al Insolvenţei încalcă întâi de toate principiul de bază al unei asemenea legi: salvarea societăţii cu probleme, a locurilor de muncă şi a banilor. Bani pe care îi au de recuperat creditorii.

Ridicarea licenţei pe care o companie o deţine înseamnă automat încetarea activităţii şi în loc de protecţie ea va beneficia, cu ghilimelele de rigoare, de un faliment glorios. Codul Insolvenţei, în varianta impusă prin ordonanţă de guvern, devine astfel un instrument de opresiune la adresa mass-media, mai ales în actualele condiţii de criză.

Acest act normativ este asumat de Ministerul Justiţiei, instituţia care s-a ocupat de acest proiect.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata