Breaking news

Râul Dâmboviţa din Bucureşti, curăţat timp de patru zile de mâl

loading...

Cuva de apă curată a râului Dâmbovița din Capitală a fost reumplută începând cu data de 23 februarie 2016, după ce angajaţii de la Apele Române au lucrat patru zile la îndepărtarea mâlului.

rau dambovitaPe 19 ianuarie 2016 s-a hotărât golirea cuvei de apă curată a „Amenajării complexe a râului Dâmbovița în Municipiul București” cauzată de necesitatea decolmatării zonei de sub Planșeul Piața Unirii și mai ales a celor patru casete ale sifonării. Acțiunea a fost determinată, în special, de limitarea drastică și progresivă a capacității de tranzitare a debitelor, de la cca 60 m3/s conform proiectului inițial, la cca. 45 m3/s determinați experimental în anul 1995 și la cca. 38 m3/s în anul 2014, cauzele limitării capacității fiind deșeurile, mâlul și scoicile.

Drept urmare, în urma realizării acestei lucrări de decolmatare a cuvei de apă curată a râului Dâmbovița, în bieful Mărășești, zona de sub Planșeul Piața Unirii, A.N. ”Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea/SGA Ilfov – București a decolmatat și a evacuat un volum de cca. 900 mc de deșeuri, mâl și scoici.

Pe această cale, vă anunțăm că din data de 23 februarie 2016, începând cu ora 20.00, cuva de apă curată a râului Dâmbovița a fost reumplută pe toate biefurile afectate de execuția acestei lucrări.

Înțelegem și ne cerem scuze riveranilor sau trecătorilor afectați de situația creată ca urmare a punerii la uscat a biefurilor, și facem apel și pe această cale la creșterea simțului civic, astfel încât să limităm cantitatea de deșeuri care sunt aruncate voluntar în cuva de apă curată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata