Breaking news

RATB-ul a renunțat la grevă

loading...

Angajații RATB, au renunțat la grevă și au scos în stradă mașinile și tramvaiele pentru a-i plimba pe bucureșteni, conform unei zile obișnuite de lucru.

ratbSindicatele din RATB, care anunţaseră grevă de solidaritate cu bugetarii, au renunţat la protest în această dimineaţă.  Ei anunţaseră iniţial că mai multe tramvaie şi troleibuze vor rămâne până la prânz în depouri. Liderii de sindicat nu au dat o explicaţie foarte clară în legătură cu decizia angajaţilor RATB, dar potrivit primelor informaţii, se pare că au fost făcute presiuni foarte mari asupra angajaţilor să plece pe traseu.

Astfel, după două ore şi jumătate de grevă,  şoferii RATB au fost convinşi să îşi reia activitatea şi toţi angajaţii regiei de transport în comun au ieşit pe traseu.

Deşi RATB a anunţat luni că tramvaielele liniilor 19, 40, 56, 5, 8 şi 44 nu vor circula pe 1 iunie, marţi dimineaţa aceste mijloace de transport în comun se aflau pe traseu.

În schimb angajaţii METROREX nu au renunţat la grevă. Nicio garnitură de metrou nu va circula astăzi în intervalul 4.00 – 12:00.

Iniţial, sindicaliştii de la metrou voiau să intre în grevă de solidaritate cu bugetarii între orele 4.00 şi 16.00. În cele din urmă, însă, la solicitarea organizatorilor unui concert caritabil dedicat viitorului spital de copii “Marie Curie”, ei vor scurta protestul la doar opt ore, astfel că, după ora 12.00, bucureştenii vor putea merge cu metroul.

loading...
1 Comentariu
  1. Paul-Sorin Tiţa spune

    Dacă au impresia că vor scăpa de reduceri, îşi fac iluzii. Vine şi vremea lor…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata