Breaking news

RATB circulă de azi după programul normal

loading...

De azi, mijloacele de transport RATB, ciruclă conform programului normal. După ce ieri șoferii au încheiat greva spontană, numai  după ce au primit asigurări din partea Primarului General, Sorin Oprescu,  că salariile nu vor fi micșoarate în 2010. Timp de mai bine de 13 ore, Bucureștiul a fost paralizat de greva șoferilor RATB.

stiri_Bucur LF.JPG185Aproximativ 2.000 de şoferi bucureşteni de troleibuze, autobuze şi tramvaie au refuzat, joi dimineaţă, să iasă cu maşinile pe traseu. Angajaţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti se plâng de reducerea salariilor. La autobaza Titan s-au strâns, 500 de şoferi RATB care organizează o grevă spontană.

Directorul RATB, Gheorghe Aron, a negociat toată noaptea cu angajaţii RATB, însă nu au ajuns la un punct comun.Oamenii spun că au orgnaizat această grevă spontană, deoarece nu vor să li se micşoreze salariile şi doresc să primească prima de Paşte.

Directorul RATB, Gheorghe Aron,spune că, de fapt, salariile şoferilor nu vor scădea, dar le-ar putea fi afectate veniturile.

Potrivit acestuia, salariul mediu al unui şofer RATB este de aproximativ 1.800 lei, iar cel net de 2.400 de lei, deoarece se adaugă sporuri de vechime şi de muncă grea.

Lista revendicărilor angajaţilor RATB, de două pagini, mai cuprinde acordarea sporului de vechime şi plata zilelor de sărbători legale triplu. Protestatarii mai cer pensionarea la 58 de ani, conform fostei categorii a doua de muncă şi prime de Paşte, Crăciun şi Ziua Transportatorului de 25% din viitorul salariu.
În plus, angajaţii RATB mai vor o primă de vacanţă de 80% din salariu, iar noul salariu negociat să fie indexat cu inflaţia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata