Breaking news

Rareș Bogdan a fost respins de Parlament pentru șefia TVR, din cauza boicotului PSD

loading...

Rareș Bogdan nu a fost validat în funcția de președinte director interimar la TVR, din lipsă de cvorum, ca urmare a boicotului parlamentarilor PSD, PDL și UDMR.

rares bogdan interimar la tvrDoar 176 de voturi au fost exprimate marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului României. Rareș Bogdan avea nevoie de 291 de voturi „pentru”, ca să poată fi validat în funcția de președinte director interimar la Televiziunea Română.

Votul din plen, vine după avizul favorabil primit de Rareș Bogdan din partea Comisiilor reunite de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului.

Cvorumul de ședință nu s-a îndeplinit întrucât parlamentarii PSD au dat bir cu fugiții, deși Crin Antonescu primise asigurări de la Ponta că social democrații vor susține propunerea PNL pentru șefia TVR.

De la vot au lipsit atât parlamentarii PSD, cât și cei de la PDL și UDMR. În timp ce de la PNL au lipsit câțiva membrii printre care și Victor Ciorbea, Varujan Vosganian și Călin Popescu Tăriceanu.

Din cei 176 de senatori și deputați prezenți la votul din plen, 147 au votat pentru Rareș Bogdan iar două voturi au fost împotrivă.

La scurt timp după anunțarea rezultatului votului, Rareș Bogdan a declarat în direct la Realitatea TV că el a căzut la mijloc, într-un război dintre PNL și PSD, precizând că nu îl mai interesează șefia TVR.

Drept urmare, TVR rămâne în continuare fără președinte director general și fără Consiliu de Administrație, demis săptămâna trecută de către Parlamentul României, prin respingerea raportului de activitate pe 2012.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata