Breaking news

Raportul TVR a fost respins de Parlament. Consiliul de Administrație a fost demis

loading...

Parlamentul României a respins marți, raportul de activitate pe 2012 al TVR. Drept urmare, Consiliul de Administrație a fost demis în mod automat.

tvr - parlamentCu 262 de voturi împotrivă și doar 21 pentru, Raportul de activitate pe 2012 al Televiziunii Române, a fost respins de Parlamentul României.

Drept urmare, întregul Consiliu de Administrație al TVR a fost demis în bloc. Respingerea raportului TVR, vine la doar două ore de când Claudiu Săftoiu și-a dat demisia din funcția de Președinte Director General al Televiziunii Române.

Săftoiu a demisionat în speranța că raportul de activitate pe 2012 va fi votat de Parlament.

În acest sens, Claudiu Săftoiu a trimis o scrisoare președintelui Senatului României și celui al Camerei Deputaților, în care solicita votarea raportului TVR.

”Solicit dispunerea măsurilor necesare în vederea absolvirii mele de responsabilităţile conferite prin Hotărârile Parlamentului României nr. 37/2012, respectiv nr. 40/2012, privind numirea consiliului de administraţie al Societăţii Române de Televiziune şi a preşedintelui acesteia. Apelez la puterea Parlamentului României ca, prin votul său, să menţină în atribuţii organismul deliberativ al Televiziunii Publice, Consiliul de Administraţie şi astfel să evite o situaţie fără ieşire pentru Televiziunea Română prin respingerea Raportului de Activitate aferent anului 2012”, preciza Săftoiu în scrisoarea către Parlament.

Acum, Parlamentul României trebuie să numească un nou Consiliu de Administrație și un nou președinte la TVR.

Este pentru al doilea an consecutiv când Parlamentul României, respinge raportul de activitate al TVR. Pe 12 iunie, Parlamentul României a respins raportul de activitate pe 2011, ceea ce e echivalat cu demiterea consiliului și a președintelui Alexandru Lăzescu.

Rareş Bogdan, Niels Schnecker, Ion M. Ioniță, Valentin Nicolau, Lucia Hossu Longin și Eugenia Vodă, sunt numele vehiculate pentru șefia TVR.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata