Breaking news

Raed Arafat, mutat de Ponta de la Sănătate la Interne, pentru a coordona situațiile de urgență

loading...

Raed Arafat nu mai este secretar de stat în Ministerul Sănătății. Premierul Victor Ponta a decis să-l mute pe fondatorul SMURD, la Ministerul de Interne unde va coordona Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă.

raed-arafat-sanatate-smurdRaed Arafat a fost numit miercuri, de premierul Ponta, în funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne, unde va coordona un departament special pentru situații de urgență.

Departamentul va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie“, a spus Victor Ponta în ședința de guvern.

Marţi seara, premierul a declarat că Guvernul va înfiinţa, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, un Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, dar va avea atribuţii legale de coordonare a unor forţe şi din alte ministere.

Ca să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice“, a motivat Victor Ponta, prezent, marţi seara, la Ministerul de Interne.

Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata