Breaking news

Radu Vasile, decorat post-mortem de Președintele României, Traian Băsescu

loading...

Fostul premier al României, Radu Vasile, decedat miercuri, într-un spital din Israel, din cauza cancerului de colon, a fost decorat, post-mortem de către Președintele Traian Băsescu.

basescu si radu vasileRadu Vasile a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler, pentru contribuția remarcabilă la edificarea și consolidarea statului de drept.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 3 iulie, decretul de decorare post-mortem a fostului prim-ministru al României Radu Vasile.  Astfel, pentru contribuția remarcabilă la edificarea și consolidarea statului de drept, pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării intereselor României, pentru competența și abnegația dovedite în actul guvernării, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Cavaler fostului prim-ministru al României Radu Vasile (1998 – 1999). Decorarea a fost făcută la propunerea președintelui României, domnul Traian Băsescu”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Radu Vasile a murit pe 3 iulie, la vârsta de 71 de ani, din cauza cancerului de colon. Radu Vasile s-a născut pe 10 octombrie 1942, la Drăgășani și a deținut funcția de prim ministru al României în perioada 17 aprilie 1998 – 13 decembrie 1999.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata