Breaking news

Radu Stroe: Este inadmisibil ce a făcut Băsescu. Ar putea fi suspendat din nou

loading...

Ministrul de Interne, Radu Stroe a declarat duminică că gestul făcut sâmbătă seară de Băsescu cu privire la mesajul video de pe Facebook, este inadmisibil și că îl paște o a treia suspendare.

basescu si radu stroeMesajul lui Băsescu, de pe Facebook cu privire la despărțirea de PDL, pentru că Udrea a pierdut alegerile, a șocat întreaga clasă politică din România.

Radu Stroe a declarat duminică faptul că ce a făcut Băsescu este inadmisibil și de neacceptat și că este posibil ca USL să declanșeze procedura de suspendare.

Mihai Voicu a spus la Antena 3 că nu este luată încă o decizie cu privire la suspendarea lui Băsescu și că orice este posibil.

La o oră după ce Blaga a fost reconfirmat în funcția de președinte al PDL, și după ce Udrea a contestat alegerile acuzând fraude, Băsescu a postat următorul mesaj video pe Facebook: ”Am văzut finalul Convenției PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid, i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au înțeles să fie democrați mă face să spun acum, definitiv și pentru totdeauna «Adio, Partid Democrat!». Astăzi ne-am despărțit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcției altei soluții de dreapta, cu oameni cinstiți, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestației. Și vreau să știți că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine, vreo bucățică din PDL. PDL a demonstrat că a putut să fițe ținut pe o poziție democratică, atâta timp cât a știut de un lider autoritar. Imediat ce au simțit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a partidului a răbufnit iar convenția de astăzi, este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL, noi azi ne-am despărțit definitiv. luați-vă drumul vostru iar eu îl am pe-al meu.

PDL este acum în prag de scindare. Tabăra Elenei Udrea anunță cu dezertarea din partid.

Potrivit Constituției României, articolul 84, Președintele României este apolitic și nu are voie să se implice în treburile interne ale unei formațiuni politice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata