Breaking news

Radu Stroe a demisionat din funcția de Ministru de Interne

loading...

Radu Stroe a demisionat joi, la trei zile de la producerea tragediei aviatice din Munții Apuseni, soldată cu moartea a două persoane, din cauza intervenției haotice a echipelor de salvare.

radu stroe a demisionatLiberalul Radu Stroe și-a înaintat demisia de onoare după o discuţie cu premierul Victor Ponta. Ministrul a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici. Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaraţii nefericite dar nu rău intenţionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică”, a declarat Radu Stroe.

Ponta a anunțat că Băsescu a fost de acord ca în locul lui Radu Stroe, interimar la Interne va fi vicepremierul Gabriel Oprea.

”Este din ce în ce mai evident că erorile grave care i-au îndreptat greşit pe cei care îi căutau pe supravieţuitori au fost produse de ROMATSA şi STS. Vă asigur că activitatea în ROMATSA trebuie să continue. Săptămâna viitoare vom avea propunerea de modificare a sistemului de funcţionare şi de coordonare a instituţiilor publice în asemenea situaţii. Vor exista două tipuri de comisii, de comitete de urgenţă, unul pentru intemperii şi altul pentru situaţii de urgenţă”, a spus Ponta.

Demisia lui Radu Stroe vine ca urmare a accidentului aviatic de luni produs în popasul Ursoaia din Munții Apuseni, la bordul căruia se aflau șapte persoane:  se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor, Aurelia Ion, studentă la Medicină şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Aurelia Ion și Adrian Iovan au murit cu zile, întrucât primii salvatori au ajuns la ei , după șase ore de la tragedie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata