Breaking news

Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, tun de 370.000 de euro la CNC

loading...

Avocatul Radu Pricop, devenit de curând ginerele lui Băsescu, după ce s-a însurat cu Ioana Băsescu, dă tun după tun, statului român. După ce a reușit să obțină cu acte false, despăgubiri de la stat de 10 milioane de euro pentru terenul Brătienilor, Radu Pricop a mai dat un tun de 370.000 de euro și la Consiliului Naţional al Cinematografiei. 

radu pricop - cncÎn 2013, casa de avocatură a lui Radu Pricop, Pricop & Banu, a primit un contract de asistenţă juridică de 370.000 de euro de la Consiliului Naţional al Cinematografiei. Contractul a fost atribuit direct, fără licitație, de Mihai Kogălniceanu, proaspăt numit la şefia Consiliului Naţional al Cinematografiei. Acest centru este finanțat din bani publici, fiind în subordinea Ministerului Culturii.

Contractul a fost atribuit în mod ilegal întrucât nu a avut acordul Consiliului de Administrație al CNC, și în plus încalcă legea achizițiilor publice care stabilește de la 1 iulie un prag maxim de 30.000 de euro pentru un contract cu achiziție directă.

În plus, Uniunea Producătorilor de Film din România acuză casa de avocatură a lui Radu Pricop, de abuzuri faţă de mai multe case de producţie privind încălcarea drepturilor autorilor şi producătorilor de opere cinematografice, scrie Ziarul Ring.

Preşedintele UPFAR, Dinu Tănase spune că este vorba despre 52 de filme care au primit finanţare în proporţie de aproximativ 50%, însă doar o foarte mică parte din casele de producţie nu au realizat deloc sau în mare parte proiectele cinematografice. deși UPFAR a trimis la Ministerul Culturii, o sesizare cu privire la abuzurile CNC și ale casei de avocatură, instituția nu a dat niciun răspuns.

Acordarea directă a contractului de consultanță juridică Casei de avocatură a lui Radu Pricop este justificată de faptul că acesta l-a împrumutat pe șeful CNC, Mihai Kogălniceanu, cu suma de 90.000 de lei, în luna februarie 2013. Așa se explică contractul făcut cadou de Mihai Kogălniceanu, ginerelui lui Băsescu.

Radu Pricop a mai primit și un contract de consultanță juridică de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, în valoare de 388.800 lei, fără TVA.

Radu Pricop, este urmărit penal într-un dosar privind restituirea terenurilor familiei Brătienilor, întrucât a reușit acest lucru cu acte false, urmând a încasa de la statul român, despăgubiri de 10 milioane de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata