Breaking news

Radu Mazăre, reclamat de ANI la DNA pentru conflict de interese

loading...

Radu Mazăre, primarul Municipiului Constanța este acuzat de Agenția Națională de Integritate că a acordat cinci contracte unor societăți comerciale care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale. Drept urmare, ANI a sesizat DNA.

radu mazare - dna - aniRadu Mazăre s-a ales cu un nou dosar penal la DNA. De astă dată pentru incompatibilitate. ANI îl acuză pe edilul de la Constanța că a semnat contracte în valoare de 4,5 milioane de euro către firme controlate de un asociat al lui.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire de către RADU ȘTEFAN MAZĂRE, Primar al Mun. Constanța, a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al Mun. Constanța, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanța și două societăți comerciale (S.C. Conpress Holding S.R.L. și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L.), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale. Mai mult, în calitatea sa de primar, RADU ȘTEFAN MAZĂRE a aprobat, în urma procedurii de selecție a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanțare din fonduri nerambursabile necesare susținerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului „Sărbători de Iarnă – Orășelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria Municipiului Constanța și S.C. Soti Cable Neptun S.R.L., societate care îl are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care RADU ȘTEFAN MAZĂRE se află în relații comerciale în alte opt societăți comerciale. Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăți comerciale este de 20.621.572, 49 Lei, fără TVA (aprox. 4.582.571 Euro). Astfel, RADU ȘTEFAN MAZĂRE a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, coroborate cu prevederile art. 12, lit. b) din Legea 78/2000”, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

Potrivit art. 301 din Codul Penal al României, „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. De asemenea, potrivit art. 12, lit. b) din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata