Breaking news

Radu Ghețea ar putea fi demis de la CEC Bank pentru creditul de un milion de euro acordat Ioanei Băsescu

loading...

Premierul Victor Ponta a anunțat luni, că Preşedintele CEC, Radu Gheţea, va fi schimbat din funcţie după ”năzbâtia” acordării creditului ipotecar Ioanei Băsescu.

basescu si radu gheteaCreditul de un milion de euro acordat fiicei lui Băsescu, în mod ilegal, îl costă funcția pe Radu Ghețea.

Ponta a precizat că ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, va verifica activitatea lui Gheţea, pentru că CEC este o bancă al cărei capital este sută la sută proprietatea statului.

Am vorbit cu domnul ministru de Finanţe, pentru că este singurul care are competenţa de a face schimbări în conducerea CEC, şi îl susţin total să verifice foarte clar lucrurile şi să propună măsurile care se impun. O să-l mai sune domnul Băsescu să-l apere pe cel care i-a dat credit, dar domnul Chiţoiu nu e aşa uşor impresionabil, am totală încredere că ştie să-şi facă treaba”, a spus Victor Ponta.

Premierul a ţinut să precizeze că CEC este o bancă al cărei capital este sută la sută proprietatea statului, iar ministrul de Finanţe are dreptul să examineze activitatea preşedintelui acesteia, în AGA şi în Consiliul director.

Miercuri seară la Guvern, Ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu a declarat că Traian Băsescu l-a sunat și i-a spus să nu îl schimbe pe Radu Ghețea de la șefia CEC Bank.

Telefonul lui Băsescu a venit la circa o lună de când Radu Ghețea a acordat prin CEC Bank, creditul de un milion de euro, cu dobândă preferențială, Ioanei Băsescu. Pentru ca fiica președintelui să cumpere 291 hectare de teren agricol în comuna Nana din județul Călărași.

Asta în condițiile în care plafonul maxim de creditare al CEC Bank este de 700.000 de euro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata