Breaking news

Protest la CSM pentru demisia judecătoarei Liviei Stanciu de la Înalta Curte

loading...

Un grup format din 20 de persoane s-au adunat marți să protesteze în fața sediului Consiliului Superior al Magistraturii din București, cerând demisia judecătoarei Livia Stanciu, după ce Mariana Rarinca a stat nevinovată la închisoare timp de 6 luni de zile din cauza denunțului formulat la DNA de Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

protest csmÎnarmați cu pancarte pe care afișau mesaje împotriva Liviei Stanciu, protestatarii au cerut demisia judecătoarei, scandând ”Demisia!!!” ,”Demisia!!!”.

Ca să nu dea nas în nas cu protestatarii, Livia Stanciu a ieșit din CSM, unde a participat la ședință, pe ușa din spate a clădirii.

Cezar Avrămuță, supranumit de presă “Stegarul Dac” s-a urcat pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii, cu un steag al României în mână.

Protestatarul a scandat lozinci împotriva Liviei Stanciu, şefa ÎCCJ cerându-i demisia. După două ore de protest pe sediul CSM, bărbatul a coborât și a mers să vorbească cu vicepreședintele CSM.

La ieşirea din CSM,  Cezar Avrămuță a spus că a stat de vorbă cu vicepreşedintele CSM, căruia i-a vorbit despre doleanţele sale: dreptate în cazul Rarinca, luarea în calcul a plângerii sale pe problema referendumului şi demisia magistratului Danileţ.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, întrebat de jurnaliști în legătură cu scandările oamenilor din faţa CSM, care cer inclusiv demisia sa, Cazanciuc a afirmat că “există libertate de opinie” şi că “oamenii trebuie ascultaţi să vedem de ce protestează”.Oamenii au cerut să i se facă dreptate Marianei Rarinca, femeia ţinută şase luni nevinovată în arest preventiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata