Breaking news

Protest în stradă pentru demisia lui Gabriel Oprea. Generalul e vinovat de moartea unui polițist

loading...

Românii se mobilizează pe facebook ca să iasă duminică, 25 octombrie, la ora 14.00, în stradă, la Piața Universității din București, în semn de protest față de refuzul lui Gabriel Oprea de a-și da demisia după ce a provocat moartea polițistului Bogdan Gigină.

Bogdan Cosmin Gigina - gabriel opreaDupă marșul bicicliștilor și al motocicliștilor, de sâmbătă, mâine, 25 octombrie, românii anunță un amplu miting de protest la Piața Universități ca să ceară demisia generalului Oprea.

”NU abuzului de putere! Oprea, demisia!” este titlul evenimentului de pe Facebook, prin care cetățenii sunt invitați mâine, de la ora 14.00, în Piața Universității din București, pentru a cere demisia vicepremierului și ministrului de Interne al României, Gabriel Oprea, considerat responsabil pentru moartea motociclistului care îi deschidea coloana. Considerăm total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne şi vice-premier în Guvernul României. Suntem indignaţi văzând tentativele de muşamalizare a tragediei de către reprezentanţi ai guvernului, ministerului şi unei părţi a mass-mediei. Deplângem moartea la datorie a unui tânăr poliţist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se află în culpă morală şi instituţională. Dorim o anchetă liberă de influenţă politică şi realizată în deplină transparenţă. Dar înainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate funcţiile executive pe care le ocupă. Salutăm evenimentele comemorative în memoria lui Bogdan Gigină, organizate de către Comunitatea Bicicliştilor şi respectiv Comunitatea Motocicliştilor. Împreună spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetăţeni care condamnă abuzurile oricărui demnitar aflat în poziţie de putere”, este textul publicat pe facebook, prin care se dorește mobilizarea românilor la mitingul de la Piața Universității.

Poliţistul Bogdan Gigină a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi în uniformă. La funeralii au asistat aproape 800 de persoane, fiind prezenţi, alături de familie şi colegi, şeful Poliţiei Române Petre Tobă, directorul general al Poliţiei Capitalei, Mihai Voicu, şeful Brigăzii Rutiere a Capitalei, Cristian Crai, şi subsecretarul de stat în MAI Florea Oprea.

Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica ”Sfântul Nicolae” Udricani. După procesiunea religioasă, un oficial al MAI a anunţat la microfon că poliţistul Bogdan Gigină a fost trecut post-mortem în Corpul ofiţerilor, fiind avansat la gradul de subinspector.

Bogdan Cosmin Gigină a fost decorat, post-mortem, cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler. Decizia, semnată de preşedintele Klaus Iohannis, a apărut în Monitorul Oficial joi, fără a fi anunţată oficial, cum se întâmplă de obicei. Decizia, semnată de preşedintele Iohannis şi contrasemnată de premierul Ponta, a fost luată la propunerea ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea nu a participat la funeraliile poliţistului, dar surse din MAI spun că acesta a fost joi pentru scurt timp la capela unde a fost depus sicriul lui Bogdan Gigină.

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigină de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit la spital, marţi seară, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată pentru lucrări la reţeaua de gaze, pe strada Ştirbei Vodă.

Poliţiştul Bogdan Gigină a suferit în urma accidentului traumatism cranio-cerebral sever, traumatism toraco-abdominal grav, cu fracturi de coaste, rupturi de organe interne şi hemoragie.

pe 20 octombrie, ziua în care a căzut cu motocicleta în groapă, Bogdan Gigină împlinea un an de la căsătorie.

bogdan gigina

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata