Breaking news

Protest în fața sediului B 1 TV, din cauza jignirilor făcute de Radu Banciu la adresa moldovenilor

loading...

Jignirile grosolane făcute de realizatorul B1 TV, Radu Banciu, la adresa moldovenilor de peste Prut, a scos oamenii în stradă. Aproape 500 de persoane au protestat joi seară în fața sediului televiziunii, dezaprobând declarațiile realizatorului tv.

radu banciu - proteste - b1 tvProtestatarii, având ca deviză, „Moldovenii sunt români“ și înarmați cu pancarte cu mesajele „Români, deci borfaşi?“, „Marseille merde“  și ecusoane pe care scria: „O mizerie de om“, „borfaş“, „Incompetentă“, „Terchea-berchea“, „Cerşetor“, au protestat pașnic timp de două ore în fața sediului B 1 TV de pe Calea Victoriei din București.

Protestul a fost organizat ca urmare a declaraţiilor injurioase făcute de Radu Banciu la adresa cetăţenilor moldoveni.

Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Elysees. Ăsta este moldoveanul: un ţigan sau un ţăran care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România de când îi ştim noi. Sunt nişte cârnaţi, nişte incompetenţi, nişte lături. Toţi nătărăii ăia care veneau, studenţi din Republica Moldova, unul nu reuşea să treacă clasa. Zeci erau, toţi bursieri pe banii statului român, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru. O ruşine de oameni”, a spus Radu Banciu în emisiunea din 24 decembrie 2013.

Din cauza acestor declarații ale lui Radu Banciu, postul B1 TV a primit o amendă de 10.000 de lei din parte CNA, dar și o replică dură din partea unei studente din Republica Moldova care studiază Jurnalismul la Timișoara.

Virginia Romanovici, studentă în anul II la Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Vest din Timişoara, a ţinut să îi răspundă omului de televiziune Radu Banciu: Banciu a vorbit în acea emisiune şi despre tinerii moldoveni veniţi la studii în România, folosind, de asemenea, un limbaj injurios. Radu Banciu, jurnalistul de la B1 care aruncă vorbe murdare la adresa moldovenilor şi a premierului moldovean: “… nişte lături în toate domeniile, care au atârnat de România exact ca borfaşul care a zis: «mai dă-mi şi mie nişte bani de ţigări». «Nu-ţi dau bă»! «Mai dă-mi atunci nişte bani de pâine». «Nu că tu-i bei»! Ăştia sunt moldovenii! (…) Am explicat şi cu toţi nătărăii ăia care veneau studenţi din Republica Moldova, unu nu reuşea să treacă clasa, da? Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiţi în braţe, toate curvele alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru şi aşa mai departe. O ruşine de oameni! Da?”   Eu tot fac parte din „ruşinea de oameni”, numai că eu am reuşit să trec clasa şi nu am rămas gravidă în primul semestru. Ura! Sunt studentă în Timişoara anul doi, la Jurnalism.

Moldovenii i-au dat o replică virtual lui Radu Banciu. Eugen Luchianiuc a postat numărul de telefon al lui Radu Banciu şi i-a îndemnat pe prietenii săi să transmită un mesaj, iar Dragoş Galbur a modificat pagina de Wikipedia în română, dedicată lui Banciu. Pe pagina de Wikipedia dedicată lui Radu Banciu a fost schimbat textul. “Radu Banciu este un porc sălbatic.

Vicepreşedintele Parlamentului Andrian Candu îi cere jurnalistului Radu Banciu şi postului B1 să-şi ceară public scuze de la cetăţenii Republicii Moldova şi de la premierul Iurie Leancă, pentru că i-a denigrat în emisiune.

Protestul din fața sediului B 1 TV a fost unul paşnic şi s-a încheiat fără a fi semnalate incidente. Protestatarii au scandat: „Trăiască Moldova, Ardealul şi Ţara Românească“.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata