Breaking news

Prostie made in RO | Restaurant închis de Fisc pentru trei lei în plus găsiți în casa de bani

loading...

În România, Fiscul s-a pus să închidă magazine și restaurante pentru 14 bani și 3 lei găsiți în plus în casa de marcat. Așa înțeleg inspectorii ANAF să aplice noile prevederi ale codului fiscal intrate în vigoare la 1 ianuarie 2015, cu bunăvoința și semnătura lui Ponta.

anaf antifraudaÎn doar șapte zile, Direcţia Generală Antifraudă din cadrul Fiscului a închis 174 de firme pentru că nu au dat bon fiscal. În urma controalelor efectuate la nivel național în perioada 15-23 martie 2015, inspectorii ANAF au aplicat 778 amenzi în valoare de 3,8 milioane lei și au confiscat 550,000 lei.

Și toate astea după ce premierul Ponta a pus bicele pe inspectorii ANAF ca să combată dur și rapid evaziunea fiscală. Numai că angajații Fiscului fac abuzuri de neimaginat și au ajuns să închidă localuri pentru trei lei.

Un magazin de carne din Suceava a fost închis pentru 50 de lei în minus în casierie, un restaurant din Bucureşti pentru 3,28 de lei plus. Iar un local a fost amendat pentru o sticlă de palincă nedeclarată.

„Au constatat că toate actele sunt în regulă, dar au găsit 56 de lei şi 46 de bani în minus la o casă. Una dintre fetele de acolo a greşit la rest. În loc să dea de la 50 de lei a dat de la 100.  Mi-au spus că îmi dau cea mai blândă sancţiune, suspendarea activităţii pe o lună şi amendă de 5.000 de lei. După lege aşa este”, a povestit pentru gândul patronul magazinului din Suceava.

Un alt local a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o sticlă de palincă neînregistrată, găsită în bucătărie. ”Ni s-a dat şi o suspendare de trei luni pe băuturi spirtoase. Ni s-a părut un pic greşit. Pentru o singură sticlă…”, a explicat şeful de sală al respectivului local.

Reprezentanţii unui restaurant din Bucureşti , PUB 18, susţin că li s-a suspendat activitatea pentru 3,28 de lei nedeclarţi, şi au protestat într-un mod inedit faţă de măsură.

”ANAF a depistat nedeclaraţi 3,28 lei! Inspectorii au dispus suspendarea activităţii. Este corect. Mulţumim ANAF pentru vigilenţă”.

Abuzurile ANAF au ajuns și la urechile lui Ponta care i-a spus șefului Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu să nu comită abuzuri: ANAF îşi pune în practică politica pe care eu am tot cerut-o, de combatere a evaziunii fiscale, şi sper să o facă în continuare, dar fără excese, domnule preşedinte. În limita legii şi a bunului-simţ, că, totuşi, când mergem şi facem excese, cădem în partea cealaltă. Eu cer tuturor angajaţilor ANAF să-şi facă datoria cu duritate, dar nu cu excese şi sunt convins că veţi găsi această limită.

Potrivit estimărilor realizate de Consiliul Fiscal, în 2014, evaziunea fiscală a ajuns la un nivel de 16% din PIB, ceea ce reprezintă în jur de 100 de miliarde de lei.

amenda anaf

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata