Breaking news

Programul „Prima casă” primește mai mulți bani

loading...

casa_Prim ministrul Emil Boc a declarat astăzi că limita garanţiilor guvernamentale stabilită prin programul “Prima Casă” va fi majorată la 70.000-75.000 euro pentru case care urmează să fie construite, pentru imobile noi urmând să fie majorat şi plafonul total al garanţiilor. Plafonul de 60.000 de euro va fi menținut pentru locuinţe deja finalizate.

Producătorii de materiale şi constructorii apreciază că majorarea garanţiilor prin “Prima Casă” pentru locuinţele care urmează să fie construite este o măsură pozitivă, dar ar fi fost de preferat o creştere mai mare, iar dezvoltarea de unităţi noi ar fi trebuit să fie impulsionată încă din 2009. La rândul lor, agenţii şi dezvoltatorii imobiliari apreciază că încurajarea vânzării de locuinţe de la zero va avea un efect minim asupra pieţei imobiliare, deoarece românii nu mai cumpără case “pe hârtie”, iar dezvoltatorii vor începe alte proiecte doar după ce vând stocul din 2008-2009.

Pentru acest an au fost deja realocate aproximativ 500 milioane euro din plafonul total al garanţiilor neutilizat în 2009.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata