Breaking news

Programul ”Rabla” și pentru tractoare

loading...

Ieri a fost lansat programul de înnoire a parcului de tractoare din România. Așa că cei care doresc să își cumpere un tractor nou, îl pot duce la casat pe cel vechi și în schimbul lui vor primi o primă de casare de 17.000 lei.

tractor-u650Programul de înnoire a parcului de tractoare a început astazi, 19 martie, în jurul orei 12:00, când Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista producătorilor și a distribuitorilor validați. Fiecare deținător de tractor mai vechi de 10 ani trebuie să se adreseze în primul rând unui producător sau distribuitor din lista aprobată.

Programul va fi valabil până la sfârșitul acestui an, iar suma totală asigurată de stat pentru desfășurarea lui este de 50 de milioane de lei. Cuantumul primei de casare a fost stabilit la 17.000 lei, fără ca aceasta să depășească, pentru persoana fizică 50% din pretul de achiziție al tractorului nou sau al mașinii agricole autopropulsate noi, iar pentru persoana juridică 40% din prețul de achizitie fără TVA.

Și cum numai la noi se putea întâmpla, programul rabla pentru tractoare nu este valabil pentru toată lumea. Micii agricultori trebuie să își ia gândul de la el. Suma oferită de autorități pentru casarea vechiturii, în valoare fixă de 17.000 lei, este prea mică pentru a-i ajuta și pe ei.

Valentin Stângă

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata