Breaking news

Programul ”Rabla” și pentru primării

loading...

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely  vrea  să extindă programul de reânnoire al parcului auto și la autoritățile locale și centrale. În doar o săptămână, de la lansarea programului ”Rabla”  în 2010, s-au predat 10.000 de mașini, conform mediafax.ro.

rabla“Peste 1.300 de maşini zilnic sau şi mai mult, că nu au fost toate zilele lucrătoare, deci 2.000 de maşini zilnic, adică o treime din maşinile care au fost predate tot anul trecut. Iată ce înseamnă să ai un program care este atractiv, care îi interesează pe oameni, care a fost şi comunicat din timp, pentru că altfel nu veneau 10.000 de oameni într-o săptămână, dacă nu ştiau ce să facă. Eu sunt convins că va fi un program de succes”, a spus Borbely.

Acesta a adăugat că vrea să extindă programul “Rabla” şi la autorităţile şi instituţiile locale şi centrale şi speră să îşi convingă colegii din Guvern să renunţe la interdicţia legală care există în acest sens.

“Am discutat şi cu autorităţile locale şi centrale – şi o spun în premieră – o să discutăm la nivelul Guvernului acest lucru. Eu sper să îi lămuresc pe colegii mei din Guvern să facă o excepţie la autorităţile locale şi centrale, ca în cazul în care predau aceste maşini să aibă posibilitatea şi autorităţile să ia maşini noi , pentru că ştiţi foarte bine că este o interdicţie la nivel de Hotărâre de Guvern”, a spus Borbely.

Ministrul a precizat că şi instituţii precum Poliţia sau primăriile ar trebui să aibă posibilitatea de a se dota cu maşini noi , subliniind că există un interes general ca să dispară maşinile uzate.

“Programul Rabla” a început joia trecută, după ce Guvernul a relansat campania de casare a maşinilor vechi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmând că acest program a fost modificat, astfel că un proprietar poate casa mai multe maşini.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata