Breaking news

Programe speciale de Sf. Paști la TVR

loading...

Televiziunea Română prin cele 6 canale ale sale, pregătește telespectatorilor programe speciale de Sfintele Paști, pe gustul tuturor.

tvrVineri seara TVR 1 , va transmite  documentarele “Drumul Crucii, Calea Învierii” (ora 17.00) şi “Lumina Prohodului” (ora 17.25), pentru ca de la ora 22.10 să fie difuzat “Sub aceeaşi lună/ La Misma Luna”, distins cu premiul Young Artist 2008 pentru cel mai bun film străin.

Sâmbătă seară, TVR 1 va difuza, începând cu ora 21.10, spectacolul tradiţional de Paşti “Tainica lumină”, prezentat de Iuliana Tudor. Spectacolul, care va continua cu a doua parte după Slujba de Înviere, de la 01.00, îi are în distribuţie pe Felicia Filip, Vlad Rădescu, Răzvan Mazilu, Mike Godoroja &The Blue Spirit, Marius Mihalache, Ansamblul Trei Parale, Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga şi Orchestra condusă de Florin Totan.

Totodată, sub titulatura “Repere sacre” va fi difuzată Slujba de Înviere, în transmisiune directă din satul Holbav, judeţul Braşov, şi Catedrala Sfântul Iosif (de la ora 22.10) şi Slujba de Înviere în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti (de la 23.40).

Duminică, TVR 1 va difuza mai multe emisiuni, printre care ultimele două părţi ale programului “De ce-l iubim pe Florin”, o declaraţie de dragoste pentru marele actor Florin Piersic – necondiţionată de niciun eveniment sau aniversare.

“La masa de Paşti”, un alt program tradiţional al Televiziunii Române, prezentat de Iuliana Tudor, va fi difuzat în trei părţi: duminică, 4 aprilie, de la ora 14.20, luni, 5 aprilie şi marţi, 6 aprilie de la ora 14.30. La emisiune vor participa, printre alţii Angela Buciu, Florica Bradu, Maria Butaciu, Achim Nica, Viorica Flintaşu, Benone Sinulescu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Mioara Velicu, Nicolae Botgros etc.

Tot duminică, de la 17.00 şi 18.10, TVR 1 va difuza o ediţie specială a emisiunii “Dănutz SRL”, pentru ca de la ora 21.10, în premieră, să difuzeze filmul “Amiralul/ Admiral” (Rusia, 2007), în regia Andrei Kravciuk.

Luni, TVR 1 va difuza “Asterix şi vikingii/ Asterix and The Vikings”, “Concert – Primăvară la Viena/ Fruhling in Wien – Austria”, emisiunea “Vedeta familiei” şi filmul “Mongol/ Mongol”.

Pe de altă parte, TVR 2 va respecta tradiţia şi va conecta telespectatorii, duminică, de la 12.50, cu Catedrala de la Vatican, atât pentru Vigilia Pascale, cât şi pentru Mesajul Papei, “Urbi et Orbi”, în prima zi de Paşti. Totodată, respectând tradiţia, şi în acest an, TVR 2 va celebra sărbătorile pascale pentru romano-catolici prin transmisia în direct a Slujbei de Înviere. Telespectatorii vor putea urmări o emisiune-magazin cu transmisiuni directe alternative de la Catedrala Arhiepiscopală Romano-Catolică, Sf. Iosif din Bucureşti, de la Catedrala San Pietro din Vatican, Vigilia Pascale, şi de la Catedrala Greco-Catolică de la Cluj/Blaj. Acestor transmisiuni în direct li se alătură alte programe speciale, precum “Petrecere la zi de sărbătoare” (duminică, de la ora 00.25, şi luni, de la ora 10.00) şi “Popasuri folclorice” (marţi, de la ora 14.45), dar şi filme, printre care “Cerul din ochii tăi/ Der Himmel in Deinen Augen”, “Seraphine/ Seraphine”, “Dragostea unei mame/ Breaking Through”, “Yellowstone/ Yellowstone”.

TVR Cultural de Sărbătorile Pascale se axează pe trei direcţii: mai multe documentare pe tema Învierii, muzică şi dans şi filme. Astfel, sâmbătă, de la ora 23.30 va fi difuzat filmul “Petru şi Pavel”, în regia lui Robert Day, cu Anthony Hopkins, Robert Foxworth şi José Ferrer în distribuţie. Duminică, TVR Cultural va difuza documentarul “Spre drumul Damascului” şi emisiunea “La porţile cerului”, care-l are ca gazdă pe Grigore Leşe. În grila de Paşti a TVR Cultural se vor regăsi şi Festival SoNoRo, Baletul din New York la Mariinski, concert Tudor Gheorghe/ Artişti pentru artişti, dar şi concertul Neri Per Caso.

Program TVR3

Vineri 2 aprilie, sâmbătă, 3 aprilie şi duminică, 4 aprilie, ora 22.00 – Film  * QUO VADIS ?

Vineri, 2 aprilie, ora 23,35Lumină la altarul din lemn. Studioul teritorial Timișoara

Sâmbătă, 3 aprilie, ora 12,30– Sarea în bucate.  TVR Bucureşti.

Sâmbătă, 3 aprilie, ora 12,30 – Vine Cluju’ pe la noi. Studioul teritorial Cluj.

Sâmbătă, 3 aprilie, ora15,30 – Din arhiva TVR. TVR Bucuresti.

Sâmbătă, 3 aprilie, ora19.00 – Drumuri aproape. Studioul teritorial Timişoara

Sâmbătă, 3 aprilie, ora19,30 Club TVR3 . TVR Bucureşti

Duminică, 4 aprilie, ora 10,00 – Patimi şi Înviere . TVR București

Duminică, 4 aprilie, ora10,30 – Tânăr, Vesel şi Rebel. Studioul teritorial Craiova

Duminică, 4 aprilie, ora 11,00 – Acasă la… P.S. Florentin Crihălmeanu . Studioul teritorial Cluj

Duminică, 4 aprilie, ora 13,05 – Hristos a înviat ! TVR București

Duminică, 4 aprilie, ora 17,00 – Zi preabinecuvantată. TVR Bucureşti

Duminică, 4 aprilie, ora 18,30 – Muguri de…cântec. Studioul teritorial Tg.Mureş

Duminică, 4 aprilie, ora 19,30 – Caravana TVR 3 . Studioul teritorial Timișoara

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata