Breaking news

Profesorii vor intra în grevă generală joi, 22 aprilie

loading...

După întâlnirea avută cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, profesorii afiliaţi la FSLI, Federaţia „Spiru Haret” şi FEN au hotărât să menţină greva generală de o zi.

Liderii celor trei federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar s-au întâlnit azi cu ministrul Educaţiei, pentru a discuta despre noua Lege a educaţiei, dar şi despre alte probleme. Cele două părţi nu au putut ajunge la un punct comun, după cum a declarat, la finalul întâlnirii,  secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.

Liderul FSLI a mai precizat că dacă problemele nu se vor rezolva în cel mai scurt timp, se poate ajunge la o grevă generală pe termen nelimitat la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, care va afecta în mod sigur proba de bacalaureat programată în 31mai.

Joi, însă, este programată cea de-a patra probă a examenului de bacalaureat, respectiv cea pentru testarea competenţelor digitale la care ar trebui să participe peste 40.000 de elevi. De aceea Ministerul Educaţiei a cerut profesorilor care formează comisiile de bacalaureat să spună dacă vor participa sau nu la grevă, pentru ca elevii să nu fie afectaţi. Secretarul de stat, Oana Badea, a declarat că Ministerul Educaţiei a decis să respecte opţiunea dascălilor de a protesta, însă principala preocupare este ca elevii să susţină proba de BAC, de aceea inspectoratelor şcolare li s-a cerut să caute înlocuitori pentru profesorii care vor intra în grevă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata