Breaking news

Profesorii vor intra în grevă generală joi, 22 aprilie

loading...
0 11

După întâlnirea avută cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, profesorii afiliaţi la FSLI, Federaţia „Spiru Haret” şi FEN au hotărât să menţină greva generală de o zi.

Liderii celor trei federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar s-au întâlnit azi cu ministrul Educaţiei, pentru a discuta despre noua Lege a educaţiei, dar şi despre alte probleme. Cele două părţi nu au putut ajunge la un punct comun, după cum a declarat, la finalul întâlnirii,  secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.

Liderul FSLI a mai precizat că dacă problemele nu se vor rezolva în cel mai scurt timp, se poate ajunge la o grevă generală pe termen nelimitat la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, care va afecta în mod sigur proba de bacalaureat programată în 31mai.

Joi, însă, este programată cea de-a patra probă a examenului de bacalaureat, respectiv cea pentru testarea competenţelor digitale la care ar trebui să participe peste 40.000 de elevi. De aceea Ministerul Educaţiei a cerut profesorilor care formează comisiile de bacalaureat să spună dacă vor participa sau nu la grevă, pentru ca elevii să nu fie afectaţi. Secretarul de stat, Oana Badea, a declarat că Ministerul Educaţiei a decis să respecte opţiunea dascălilor de a protesta, însă principala preocupare este ca elevii să susţină proba de BAC, de aceea inspectoratelor şcolare li s-a cerut să caute înlocuitori pentru profesorii care vor intra în grevă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata