Breaking news

Profesorii se pregătesc de grevă

loading...

Federaţiile din învăţământ ar putea ieşi în stradă. Acestea sunt nemulţumite de hotărârea Ministerului Educaţiei de a lăsa aproape 15.000 de profesori fără locuri de muncă.

profesoriSindicaliştii au ieşit nemulţumiţi, de la întâlnirea de azi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Ei susţin că reprezentanţii ministerului doresc să reducă fondurile din învăţământ, fără să se gândească la consecinţele pe care ar fi nevoiţi să le suporte copiii şi părinţii.

Măsurile despre care discută Ministerul Educaţiei sunt cu totul neproductive. Suntem uimiţi că, deşi legislaţia prevede acordarea celui de-al 13-lea salariu, cei din Minister spun că nu s-ar mai da“, a spus Gheorghe Isvoranu, citat de Mediafax.

Liderul Federaţiei “Spiru Haret” a adăugat că, potrivit Ministerului Educaţiei, ar exista o propunere care vizează neplata profesorilor pentru examenele care vor avea loc în acest an.  El a mai adăugat că sindicaliştii au refuzat să discute despre reducerile de personal, deoarece procedurile de atacare a OUG 114/2009 au fost demarcate, iar discuţiile pe această tema nu mai aveau sens.

La finalul discuţiilor, sindicaliştii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Ministerul Educaţiei nu are un program de protecţie socială, pentru cei 15.000 de profesori care vor fi daţi afară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata