Breaking news

Profesorii și medicii bulgari plătiți mai bine decât cei români

loading...

Conform unei analize efectuate de ziarul Gândul, medicii și profesorii din Bulgaria și Ungaria sunt mult mai bine plătiți decât cei din România.

SPITAL - BRASOVMedicii și profesorii români câștigă cu până la 38% mai puțin față de vecinii lor unguri iar cei din adminsitrația publică cu 32% mai puțin. După tăierea cu 25% a salariilor, bugetarii din România vor avea cele mai mici lefuri din Uniunea Europeană.

Vecinii noştri câştigă mai bine, cu toate că şi ei strâng cureaua. După ce a îngheţat salariile bugetarilor, a tăiat cea de-a 13-a pensie  şi a crescut vârsta de pensionare de la 62 la 65 de ani până în 2012, ieri, guvernul ungar a anunţat 29 de noi măsuri de reformă. Printre acestea – reducerea cu 15% a salariilor bugetarilor, dar şi taxarea băncilor, eliminarea maşinilor de serviciu gratuite şi scăderea taxelor aplicate companiilor de la 19% la 10%.

După ce Guvernul român va aplica măsurile de austeritate, funcţionarii români vor fi plătiţi cu 1,1% mai puţin decât omologii lor bulgari, profesorii vor primi salarii cu 5,3% mai mici decât cei din Bulgaria, iar medicii vor câştiga cu 27% mai puţin faţă de bulgari.

Şi Guvernul de la Sofia a adoptat recent un pachet de 60 de măsuri anticriză menit să taie cheltuielile bugetare şi să majoreze veniturile statului cu 818 milioane de euro. Propunerile Guvernului bulgar includ tăierea cu 10% a salariilor din sectoarele publice care nu au efectuat reduceri de personal, amânarea majorării pensiilor şi taxe de lux pentru locuinţele şi maşinile scumpe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata