Breaking news

Procurorul Majeczki Izabella, arestat de DNA, pentru că a primit mită două vaci, trei oi și doi miei

loading...

Majeczki Izabella, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, a fost reținută de DNA, pentru 24 de ore, pentru că a primit mită două vaci, trei oi și doi miei.

dna - csmMajeczki Izabella este acuzată de procurorii DNA de luare de mită şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cursul anului 2011, inculpata MAJECZKI IZABELLA, în calitatea menționată, a pretins şi a primit, prin intermediar, de la două persoane cercetate într-un dosar penal, ovine şi bovine (două vaci, trei oi și doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să îşi exercite atribuţiile de prim-procuror, astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluţie favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracțiuni cu violență. Pentru a ascunde infracțiunea de luare de mită descrisă mai sus, inculpata Majeczki Izabella a instigat și a ajutat o persoană să contrafacă, la data de 14 august 2013, în două exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevărului, că a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita. În perioada 26 august-septembrie 2013, inculpata Majeczki Izabella i-a solicitat unui om de afaceri să înlesnească obţinerea, de către societatea comercială deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţii, în vederea obţinerii unor foloase materiale. În schimb, Majeczki Izabella i-a promis omului de afaceri, că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluționarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri. La data de 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Majeczki Izabella a primit de la omul de afaceri o sacoşă ce conţinea produse alimentare”, se arată în ordonanța DNA.

Secția de procurori a CSM și-a dat acordul pentru c DNA să poată efectua percheziții și chiar să o aresteze pe Majeczki Izabella.

În şedinţa din data de 4 noiembrie 2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat – în temeiul art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată – percheziţia domiciliului şi a biroului, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Majeczki Izabella  – prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

La data de 7 noiembrie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentată la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În şedinţa din data de 8 noiembrie  2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 8 noiembrie 2013, a doamnei Majeczki Izabella, prim – procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM  de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata