Breaking news

Procurorul Iacob Niculăiță a fost reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influemță

loading...

Procurorii DNA l-au reținut luni, pe Iacob Niculăiță, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență în formă continuată.

procuror dna arestatProcurorul Iacob Niculăiță a fost prins în flagrant de către DNA, în timp ce lua mită 6000 de euro de la un bărbat.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Craiova susțin că în cursul lunii noiembrie 2012, procurorul Iacob Niculăiță, a pretins de la denunțător, suma de 5.000 euro, lăsându-l pe acesta să creadă că, prin calitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, va influența un alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care efectua cercetări față de denunțător pentru săvârșirea unei infracțiuni grave, spre a nu dispune trimiterea acestuia în judecată.

În schimbul promisiunii intervenției pe lângă procurorul de caz, inculpatul a primit, în cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 lei (echivalentul a 5.000 euro)de la denunțător, prin intermediul unui alt învinuit.

”În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Niculăiță Iacob, a mai pretins de la denunțător, prin intermediul aceluiași învinuit suma de 6.000 euro, prevalându-se de o relație apropiată cu procurorul de ședință din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urmă să accepte a se administra probe în cursul cercetării judecătorești care să conducă spre reținerea de către instanță a altei situații de fapt decât cea prezentată prin rechizitoriu în vederea schimbării încadrării juridice a faptei, care să conducă la aplicarea unei pedepse cu suspendare față de denunțător.În cursul zilei de 10.11.2013, inculpatul Niculăiță Iacob a fost prins în flagrant după ce a primit suma de 6.000 euro de la denunțător”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Azi, procurorii DNA l-au reținut pentru 24 de ore pe Iacob Niculăiță, urmând ca acesta să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Craiova.

Tot azi, CSM a dispus suspendarea din funcție a procurorului Iacob Niculăiță.

”În şedinţa din data de 11 noiembrie  2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 11 noiembrie 2013, a domnului Niculăiţă Iacob, – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare. Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM  de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova”, se precizează în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata