Breaking news

Procurorul General face anchetă în cazul Bercea, după dezvăluirile făcute de Eugen Iacobescu

loading...

Procurorul General Tiberiu Nițu a dispus miercuri, la 24 de ore după dezvăluirile incendiare făcute de procurorul Eugen Iacobescu, demararea unei anchete cu privire la instrumentarea dosarelor penale ale interlopului Bercea Mondial.

basescu mita bercea mondialLa o zi după ce procurorul Eugen Iacobescu a făcut dezvăluiri bombă despre cum i-au fost luate dosarele penale ale lui Bercea și cum s-au albit dosarele interlopului, doar pentru că avea protecție de la Băsescu, Parchetul General anunță anchetă în acest caz.

Având în vedere referirile din spaţiul public, cu privire la existenţa unor nereguli în instrumentarea de către parchetele din raza Curţii de Apel Craiova a unor dosare penale având ca obiect infracţiuni comise de numitul Sandu Anghel, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În exercitarea atribuţiilor prevăzute de art. 64 alin. 3, art. 65 alin. 3 şi art. 72 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea, prin procurori anume-desemnaţi, a unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care sus-numitul a fost cercetat şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse de procurori”, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului General.

Laura Codruța Koveși, pe atunci Procuror General al României, Elisabeta Ponea, procuror șef al Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Craiova și CSM au conlucrat pentru a-i lua dosarele penale ale lui Bercea Mondia, instrumentate de Eugen Iacobescu.

Doamna Ponea a fost foarte interesată de acest dosar, pentru că s-a deplasat personal pe 28 martie să mi-l ia(…). Am primit ordin să nu mai fac act de urmărire penală“, a declarat Eugen Iacobescu.

Procurorul a spus că a fost amenințat de șeful Parchetului Olt că dacă nu predă de bună voie dosarele lui Bercea, va interveni în forță cu jandarmii.

Pentru că a refuzat să cedeze presiunilor, Eugen Iacobescu a aflat că a rămas fără dosar, în timp ce se afla la locuința lui Bercea Mondial unde efectua percheziții domiciliare în baza unui mandat legal.

Procurorul a spus că Bercea Mondial a dat circa 2 milioane de euro, prin intermediul lui Marian Căpățână, în trei direcții și că cea mai mare parte a banilor a ajuns la ”Bătrânul” de la București.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata