Breaking news

Procurorul Dumitru Cismaru, plimbat cu mașina de Bebe Ionescu, cuscrul lui Băsescu

loading...

Procurorul de la Parchetul General Dumitru Cismaru, a fost fotografiat în februarie 2012 în timp ce ieșea din sediul Ministerului Public și se urca în mașina lui Bebe Ionescu, cuscrul lui Băsescu.

dumitru cismaru si bebe ionescuDumitru Cismaru, fost membru al Inspecției Judiciare a CSM, a fost fotografiat în timp ce urca în mașina lui Bebe Ionescu. După trei ture făcute cu mașina în jurul Parchetului general din București, procurorul s-a dat jos din mașină și a intrat în clădirea unde își avea serviciul.

Fotografiile cu cei doi, au fost date publicității marți seară de Antena 3, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”.

Nu se știe ce au discutat cei doi în mașină, însă o astfel de întrevedere între un om de afaceri controversat și un procuror de la Inspecția Judiciară, este extrem de bizară și anormală.

În 2012, procurorul Dumitru Cismaru a fost sancționat disciplinar, cu avertisment de către Secția pentru procurori a CSM în materie disciplinară, ca urmare a faptului că acesta s-a solidarizat cu procurorul protestatar de la Parchetul Tribunalului Arad, Florin Roman, magistrat pe care ar fi trebuit să îl ancheteze disciplinar.

Cismaru a refuzat să-l cerceteze disciplinar pe procurorul Florin Roman, pentru declarații publice ale acestuia, făcute pe fondul protestelor anti-Boc, din Piața Universitatii, de la începutul acestui an, declarații prin care Roman a criticat prestația unor politicieni în raport cu frica de Dumnezeu.

Atitudinea magistratului Cismaru nu a fost pe placul plenului CSM, prezidat de judecătoarea Alina Ghica și secondată de Oana Hăineală șefa Secției de procurori, care la data de 7 februarie 2012, a decis, în unanimitate, revocarea procurorului Dumitru Cismaru din funcția de inspector al Inspecției Judiciare a CSM.

Procurorul Florin Roman a fost primul magistrat din ţară care şi-a arătat public sprijinul pentru manifestanţi din iarnă împotriva Puterii reprezentată de Băsescu și Boc.

În prezent, Dumitru Cismaru este suspendat din funcție, fiind anchetat penal întrucât la sfârșitul lunii decembrie 2012, a condus sub influența băuturilor alcoolice, a trecut pe roșu și a produs un accident rutier, soldat cu rănirea a două persoane.

Gheorghe Ionescu, zis Bebe, a făcut avere prin funcţiile şi afacerile obţinute pe filiera Traian Băsescu-Adriean Videanu. Fiul său, Bogdan, alis SYDA, s-a căsătorit în august 2012, cu Elena Băsescu, fiica cea mică a lui Băsescu.

Bebe Ionescu este administratorul firmei AEM Timişoara, cu aceiaşi acţionari de la Luxten, firmă la care Elena Băsescu a ocupat postul de consilier, înainte de a deveni europarlamentar. Asociaţii Luxten Lighting SA, Ionel Pepenică şi Claudiu Rădulescu, fac şi ei parte din acest club. Firma lor a iluminat Capitala sub mandatul primarului Traian Băsescu. Un alt nume greu, atât în afaceri, cât şi în partid, este Adriean Videanu. În acest cerc, cuscrul preşedintelui a beneficiat de tot sprijinul de care avea nevoie pentru ocuparea unor posturi la care alţii nici nu visau, cum ar fi Consiliul de Administraţie al Eximbank, Consiliul de Supraveghere al Petrom sau Consiliul de Administraţie al BCR.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata