Breaking news

Procurorul Angela Eugenia Nicolae, suspendată de CSM, după ce a fost reținută de DNA

loading...

La nici 12 ore de când a fost reținută de procurorii DNA, Angela Eugenia Nicolae a fost suspendată din funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii.

angela eugenia nicolaeAngela Eugenia Nicolae, procuroarea evazionistă, este acum reținută de DNA și suspendată din funcție de CSM.

În şedinţa din data de 29 octombrie  2013, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de procuror, începând cu data de 29 octombrie 2013, a doamnei Angela – Eugenia Nicolae, procuror şef  al Biroului  de  Relaţii Internaţionale şi Programe – altele decât  Phare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Solicitarea de suspendare a fost prezentată Secţiei pentru procurori a CSM  de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie.

Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe (altele decât PHARE) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), este cercetată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, iar fiul ei, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata