Breaking news

Procurorii DIICOT au reținut 51 de persoane

loading...

51 de persoane din capitală și alte 20 de județe, au fost reținute de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)  suspectate că au încălcat Legea siguranţei naţionale.

DIICOTCei 51 de învinuiţi au cumpărat de la învinuitul N. Oproiu (din judeţul Hunedoara) diverse variante ale unui soft prin care puteau fi interceptate convorbiri telefonice, transmisii tip SMS, dar şi discuţii ambientale.

Potrivit anchetatorilor, programul respectiv e compatibil aproape cu toate dispozitivele care folosesc un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, inclusiv cu cele de tip BlackBerry sau iPhone.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că învinuiţii au instalat aplicaţiile cumpărate de la N. Oproiu pe telefoanele unor oameni de afaceri, jurnalişti, avocaţi sau funcţionari din administraţia publică, printre care s-ar afla chiar şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

La Iaşi, anchetatorii au percheziţionat şi casa avocatului Alexandru Bernic, soţia acestuia având calitatea de învinuit în dosar deoarece ar fi achiziţionat de la N. Oproiu un astfel de soft pentru a-şi urmări soţul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata