Breaking news

Procurorii DIICOT au pus sechestru asigurator pe averea lui Videanu

loading...

Adriean Videanu, fost Ministru al Economiei, s-a ales cu sechestru pe bunuri în valoare de 60 de milioane de euro, în dosarul în care este acuzat de DIICOT  de subminarea economiei naționale.

videanu avereProcurorii DIICOT du dispus luni, aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Adriean Videanu, acuzat alături de Varujan Vosganian, de faptul că au subminat economia națională, întrucât au acordat gaz ieftin companiei Inter Agro.

Prin Ordonanţele din datele  de 24 şi 26 septembrie 2013, s-a dispus  instituirea sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului Videanu Adriean: un imobil situat  în localitatea Snagov, judeţ Ilfov, 3 apartamente situate în municipiul Bucureşti, un apartament situat în localitatea Mamaia, judeţ Constanţa. În cauză s-a mai dispus indisponibilizarea prin poprire a tuturor sumelor deţinute în conturile deschise la 2 unităţi bancare pe numele învinuitului precum şi a sumelor datorate acestuia cu titlul de dividende de către 2 societăţi comerciale. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului a unui număr de 66.906 acțiuni deținute de către învinuitul Videanu Adriean la trei societăți comerciale”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Măsura vine în continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal în care  procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, la data de 9 septembrie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Videanu Adriean, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot si subminarea economiei naţionale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata