Breaking news

Primul examen ”oral” la BAC, începe mâine!

loading...

Examenul de bacalaureat din 2010 va avea trei probe scrise. Toţi elevii clasei a XII-a vor susţine obligatoriu proba la Limba română, a doua probă va fi la Matematică, pentru elevii de la filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi Istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional.

p_735160Pentru cea de a treia probă scrisă elevii pot opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre următoarele grupe de discipline: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică; Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz Sociologie. La acestea se adaugă, pentru cei care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale, şi proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Examenul de bacalaureat va cuprinde şi mai multe evaluări orale, pe parcursul clasei a XII-a . Astfel, vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română (în perioada 15-17 februarie 2010) şi, după caz, în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale (în 17-19 februarie).

O altă evaluare este cea privind competenţele digitale (în perioada 19-29 aprilie), la care se adaugă evaluarea competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal (31 mai – 4 iunie).

Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la Limba română, în 28 iunie 2010, urmată de Limba maternă – în 29 iunie, proba obligatorie a profilului – în 30 iunie şi proba la alegere – 2 iulie.

În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata