Breaking news

Primul AREST LA DOMICILIU, în România. Însă brățările de monitorizare a arestaților nu există

loading...

Fiul vrăjitoarei Mama Omida, Viorel Motoi, acuzat de şantaj, este primul român arestat la domiciliu, în baza noului cod penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014.

arestul la domiciliuJudecătoria Buftea a decis joi, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu în cazul lui Viorel Motoi, în baza noului cod penal. Numai că arestul la domiciliu nu poate fi aplicat potrivit noii legi întrucât statul român nu are brățările cu GPS care să fie aplicate la mâna sau piciorul persoanei arestate și astfel aceasta să fie monitorizată. Arestul la domiciliu prevede supravegherea permanentă a deţinutului, dar şi a locuinţei acestuia.

Și în pur stil românesc, metoda arestului la domiciliu va fi realizată cu polițiști care îl vor păzi pe lângă gard, pe deținut.

Brăţările cu CIP pe care cel condamnat la arest la domiciliu ar trebui să le poarte există doar pe hârtie, ele nefiind încă achiziţionate de către Ministerul Justiției.

Până azi, instanţele din România au decis ca patru persoane să fie arestate la domiciliu. Însă procurorul general al României spune că nu suntem, încă, pregătiţi pentru astfel de măsuri, întrucât țara noastră nu are infrastructura necesară unei astfel de măsuri judiciare.

Admit că nu suntem pregătiţi, dar nu ne împiedică nimeni să ne pregătim“, a spus procurorul general României, Tiberiu Niţu.
Există încă îndoieli în ce priveşte punerea în aplicare a acestei măsuri, atât pentru cei care care se ocupă cu logistica, dar şi pentru cei care trebui să pună decizia în aplicare.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata